вівторок, 04 грудня 2007 07:07

Президент розкритикував керівників трьох районів

Президент України Віктор Ющенко несподівано розкритикував роботу голів трьох найбільш "опальних" київських райдержадміністрацій. Це сталося 29 листопада під час зустрічі президента з мером Києва.

Йшлося про райони, керівників яких хоче звільнити мер. Черновецький має намір звільнити з посади Олександра Сотникова — голову Дніпровської РДА, Євгена Романенка — Подільської та Володимира Мазепу — Святошинської.

Віктор Ющенко сказав: керівники цих трьох районів не підтримують творчі спілки й культурні організації, обмежують роботу музеїв, не дотримуються вимог закону, що охороняє пам"ятки історії й культури.

— Це хтось надав президенту недостовірну інформацію, — розповідає "ГПУ" Володимир Мазепа, 42 роки, керівник Святошинської РДА. — У нашому районі щодо цих питань зроблено більше, аніж у інших.

Коментуючи заяву глави держави про те, що голови районів не виконують доручень та указів про увагу до інвалідів та їхній доступ до держустанов і транспорту, Володимир Мазепа сказав:

— Те що входить до повноважень районної ради, виконується повною мірою. У нас усі прохання ветеранів та інвалідів виконуються неодмінно.

Мер столиці бажає скоротити кількість районів у місті з 10 до семи. При цьому ліквідовані мають бути саме Дніпровський, Подільський і Святошинський райони.

— Це просто хтось має велике бажання так робити й говорити, аби відволікти від вирішення основних питань району. Жодних розпоряджень та рішень "Київгенплану" про скорочення районів немає, — запевняє Володимир Мазепа. — Якщо наш район реорганізують, то 12 800 мешканців змушені будуть перереєстровуватися заново як підприємці — юридичні особи, 23 тисячі — як фізичні особи. У Києві є кілька районів, які не можна реорганізовувати у жодному разі, бо вони мають своєрідну історичну спадщину. Це Святошинський, Печерський і Подільський. Я вважаю, вони мають повне право на існування.

Нагадаємо, що раніше Черновецький звернувся до Віктора Ющенка із закликом звільнити голів згаданих районів

Зараз ви читаєте новину «Президент розкритикував керівників трьох районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі