понеділок, 24 листопада 2008 14:29

Працівники бюджетної сфери купуватимуть проїзні в кредит

Дорогі проїзні, які з"явилися в столиці після підвищення тарифів на проїзд, тепер можна буде купити на виплат. Правда, пощастило не всім. Як відомо, днями в столиці почали продавати річні проїзні, наприклад, абонемент на метро тепер можна купити за 365 гривень, на два види транспорту - за 575 гривень, а на чотири - за 799.

З 1 грудня всі працівники бюджетної сфери, чия зарплата не перевищує 1200 гривень, зможуть купити собі проїзний, оплачуючи його на виплат, оскільки зрозуміло, що відразу викласти крупну суму мало хто зможе.

"Оформляти все буде само бюджетне підприємство. Там складуть списки співробітників, що мають право так отримати проїзною, і передадуть їх в метрополітен, який надасть проїзні", - розповіла заступник мера Ірена Кільчицька.

Кожен місяць гроші вилучатимуться із зарплати на погашення розстрочки. Якщо замовлятимуться проїзні на два види транспорту, то повністю заплатити за нього можна буде за 3 місяці (по 191 гривні в місяць), якщо на три-чотири - за полгода (за річною - по 133 гривні щомісячно).

За словами жителів, купувати на виплат буде значно легше.

"Дуже добре, що не доведеться відразу платити, а то при моїй вчительській зарплаті викласти майже 600 гривень за проїзною - непросто, а він потрібний ще і чоловікові", - сказала киянка Світлана Шаповал.

Тим, кому повинні видавати безкоштовні проїзні, отримають їх або за місцем роботи, наприклад, медпрацівникам, співробітникам "Червоного хреста" і соцслужб. А інвалідам, багатодітним сім"ям і людям, які доглядають за хворими їх дадуть в соціальній службі.

З першого грудня безкоштовно їздитимуть всі категорії пенсіонерів, а не тільки ветерани праці, як зараз. Замголови фракції Блоку Черновецького Алла Шлапак розповіла, що мер збирається внести це питання до порядку денного на найближчу сесію, 27 листопада.

За проїзних не доведеться платити: пенсіонерам всіх категорій; інвалідам; багатодітним батькам; людям, які доглядають за лежачими хворими і людьми похилого віку старших 80 років; дільничним лікарям, педіатрам і фтизіатрам; соціальним працівникам, які регулярно доглядають за хворими; співробітникам "Червоного хреста"; міліціонерам.

Проїзний з 75 і 50-процентною знижкою для студентів (платять половину); одиноким матерям (платять половину) і школярам (платять 25%), повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Працівники бюджетної сфери купуватимуть проїзні в кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі