пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Пожежу в "Бліноффі" замовив іноземець

Підпал столичного ресторану "Блінофф" замовив громадянин Італії. Таку заяву зробила міська міліція.

Замовника поки що не затримали. Він за межами України. Але організатор підпалу, 31-річний Валерій, перебуває під вартою.

— Замовника-італійця поки що розшукують, — каже Володимир Поліщук, 43 роки, керівник прес-служби столичної міліції. — Він придбав приміщення в серпні. Мета підпалу полягала в тому, аби якомога швидше звільнити будівлю від орендаторів. Чоловік хотів, щоб підпалили лише двері ресторану. Але сталася пожежа.

Оперативники додають, що для виконання замовлення іноземець заплатив $20 тис. організатору. Валерій знайшов трьох виконавців. Заплатив їм $5 тис. Вони приїхали до закладу на "Шевроле Лачетті". Двоє чоловіків укинули каністри в ресторан й обпеклися при підпалі. Водій розвіз обох додому. Звідти вони викликали "швидкі". У квартирах, де жили підозрювані, міліція вилучила речові докази — каністри та рукавиці.

Прізвище водія не розголошують. Зате відомі особи тих, хто вкидав каністри у "Блінофф". Це Сергій Крамний, 25 років та його спільник Олексій Шиков, 20 років. Останній обпік 90% шкіри й помер у лікарні 30 серпня.

Порушено кримінальну справу про умисне знищення майна, що спричинило загибель людей. Затриманих можуть засудити до 15 років. Водій та організатор перебувають у слідчому ізоляторі, а Сергій Крамний — під охороною міліції у відділенні реанімації міської опікової лікарні N2. До нього не впускають навіть батьків.

Пожежа в ресторані "Блінофф" на бульв. Шевченка, 36а, сталася в ніч на 23 серпня. Тоді загинули четверо клієнтів, а восьмеро осіб отримали опіки.

Зараз ви читаєте новину «Пожежу в "Бліноффі" замовив іноземець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі