понеділок, 27 листопада 2017 16:11

Повідомили, коли у громадському транспорті Києва запрацює єдиний електронний квиток

Повідомили, коли у громадському транспорті Києва запрацює єдиний електронний квиток
Розплатитися за проїзд в транспорті, де є валідатори, можна буде банківською карткою, смартфоном, розумними годинниками. Фото: "Без Табу"

Єдиний електронний квиток у громадському транспорті Києва місцева влада збирається впровадити на початку наступного року.

Про це повідомив директор департаменту інформаційних технологій КМДА Юрій Назаров, пише "Data.ua".

"Договір уклали. До кінця року буде закуплено 500 бортових комп'ютерів та валідаторів. На початку наступного року закуплять ще 1000. Змонтувати все обладнання та запустити систему в експлуатацію повинні до квітня 2018 року", - сказав Назаров.

Розплатитися за проїзд в транспорті, обладнаному такими валідаторами, можна буде банківською карткою, смартфоном, розумними годинниками. Нові пристрої зчитуватимуть QR- та штрих-коди.

"На кожен автобус, тролейбус, трамвай встановлять бортовий комп'ютер та валідатор. Можна заплатити звичайною пластиковою карткою, як у метро, платіжною безконтактною карткою, "Карткою киянина", мобільним додатком з QR-кодом, розумними годинниками з функцією NFC. Також - разовим квитком з QR-кодом, який можна купити в автоматі", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському метро з'явився новий спосіб оплати проїзду

З 1 серпня київське метро перейшло на сині жетони. У Київському метрополітені обіцяють представити новий пілотний проект - квитки з QR-кодом. Жетони в касах не продаватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли у громадському транспорті Києва запрацює єдиний електронний квиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі