четвер, 25 жовтня 2007 07:06

Посольство Грузії почали будувати зі скандалу

Автор: фото: Олександр КУЦИЙ
  Переодягнені в будівельників охоронці новобудови на Гончара боялись, аби їх фотографували. Вони повернулись до фотоапарата спинами
Переодягнені в будівельників охоронці новобудови на Гончара боялись, аби їх фотографували. Вони повернулись до фотоапарата спинами

"Оці хлопчаки відкидали нас від будівельників, які ганебно руйнували наш скверик, — бідкається Людмила Іванівна, 66 років, мешканка будинку N21г на вул. Олеся Гончара. — Ми вкотре намагаємося зупинити це беззаконня. Сьогодні й під колеса лягали, але нас відтягували за шкірки".

— Боротися з цими молодиками ми не могли. Минулого разу вони були в чорному, як охоронці. Цього разу їх одягли під будівельників. А які з них будівельники, коли на формі — ані плями? — каже киянка Світлана Михайлівна, 77 років.

У вівторок зранку невідомі почали нищити дитячий майданчик на розі вул. Гончара та Ярославового Валу. О 8.00 вантажівки привезли бетонні плити, крани почали викладати паркан із плит. Люди у спецівках швидко спилювали дерева, розбирали дитмайданчик. За  ними їхав бульдозер і рівняв ґрунт.

Два роки тому на цій території мали розпочати будівництво посольства Грузії. Тоді місцевим мешканцям вдалося зберегти сквер і призупинити забудову. Але будівельники відгородили територію від вулиці металевим парканом.

— На дитмайданчику щороку висаджували клумби, троянди, фарбували лавки й пісочницю. Сюди приходили з усіх навколишніх вулиць. У нас тут немає жодного місця, де діти можуть погратися, — бідкаються люди.

Вхід до будівництва перегородили 20 молодиків. Голова в кожного захищена яскравою будівельною каскою без жодної подряпини. Решта присутніх на майданчику будівельників — у брудних, заляпаних бетоном спецівках.

Тарас, 36 років, мешканець будинку N21г на Гончара, каже, що мешканці не давали згоди на новобудову. Із будинку N24 погодилися лише половина киян. Два сусідні будинки — NN21г і 20/21а — узагалі не опитували.

Учора, в середу, на місці дитмайданчика стояли біотуалет і два бульдозери.

Місцеві кажуть, територію на Гончара забудовує компанія "Київжитлобуд".

Зараз ви читаєте новину «Посольство Грузії почали будувати зі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі