четвер, 01 листопада 2007 07:06

Послуги комунальних дантистів подорожчають

Послуги дантистів у Київській стоматологічній поліклініці незабаром подорожчають.

— Зріс податок на землю, плата за оренду та комунальні послуги. У нас не залишається вибору! Мусимо підвищити ціни, — розповідає "ГПУ" головний лікар-стоматолог Анатолій Круть, 32 роки.

Головне управління фінансового контролю мерії за місяць визначить нові розцінки. Швидше за все, вони будуть такими ж, як у приватних клініках, — припускає Анатолій Круть.

За його словами, ціни підвищаться й тому, що лікарі мусять збільшити відрахування до міського бюджету. Щороку клініка відраховувала місту по мільйону гривень. Бюджетних грошей міські стоматологи не отримують із 2004-го.

Заступник київського голови Ірена Кільчицька, 39 років, заперечує слова Крутя. Вона переконує, що з 2008-го медичні послуги в цій клініці надаватимуть безкоштовно.

За її словами, належне фінансування матимуть усі комунальні медичні заклади, зокрема і стоматологічна поліклініка. Заступник мера каже, що Круть не є керівником цього медичного закладу.

— Усі заяви екс-керівника стоматологічної поліклініки Анатолія Крутя про майбутнє підвищення вартості її послуг не лише безпідставні, а й відверто брехливі. Якщо Анатолій Круть має підприємницьку жилку, то нехай відкриє приватний стоматологічний кабінет,— каже Кільчицька.

Цементна пломба коштує 70 гривень

Пломба з цементу в Київській міській стоматполіклініці коштує від 70 грн, із фотополімеру — від 120 грн. Видалення зуба — від 70 грн.
У приватній клініці "Дентал Сіті" на вул. Галі Тимофєєвої (Шевченківський р-н) фотополімерна пломба коштує від 100 грн, а видалення зуба — від 110 грн.

Зараз ви читаєте новину «Послуги комунальних дантистів подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі