Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 07:16

Породіллі записуються в чергу до дитсадків

У Києві побільшало дошкільнят — тому, аби зайняти дитині місце у дитсадку, породіллі навіть записуються в чергу ще в пологовому будинку.

— У нашому районі не вистачає садочків, — каже начальник управління освіти Солом"янського району Олена Рудзинська. — Сьогодні тільки дитя народжується, мама вже нам телефонує, чи можна записатися на чергу? Ми дружимо з пологовим будинком N5, жіночими консультаціями і поліклініками.

До дитсадка N425 на вулиці Героїв Севастополя зараз ходять 187 дітей. Кілька років тому їх було 140. У Солом"янському районі цього року дитсадки відвідує на 300 дошкільнят більше, ніж торік. Всього їх тут близько 3600.

Мерія також звернула увагу, що дитсадків не вистачає. Заступник начальника голови КМДА Віталій Журавський розпорядився, щоб фірми та організації, які орендують кімнати у дитсадках, звільнили приміщення. До 1 вересня від орендарів звільнять на 85 груп більше, ніж торік. За словами Журавського, тоді в дитсадках зможуть розмістити на 5 тис. дітей більше.

— Орендарі з"явилися у нас у 1993–1994 роках, коли різко впала народжуваність, — каже Олена Рудзинська. — Тоді в деяких кімнатах завідувачі дитсадків стали обладнувати всілякі новинки — зали ароматерапії, додаткові ігрові кімнати, зони усамітнення. А здавалися в оренду, щоб мати гроші на фарби та іграшки.

У 2001–2002 роках у більшості орендарів почали закінчуватися терміни, протягом яких згідно договорів вони мали займати приміщення. Однак вони й далі продовжують займати кімнати в дитсадках.

— У садок N648 довелося спеціально виїжджати судовому виконавцю, бо інакше нічого не могли зробити з тими орендарями, — каже Рудзинська. — Інші понабудовували під себе маленьких комнатушок, хоча на це не мали права. У дитсадку N624 на вулиці Кудряшова на першому поверсі розташовувався офіс фірми "Топ-інструменти". Його працівники роз"їжджали по двору на машинах, дихати було нічим від вихлопів.

За 2006–2007 навчальний рік свою роботу відновили близько 100 груп дитячих садків — це приблизно 2 тис. місць. У мерії запевняють, що торік із квітня в місті не закрили жодного дитсадка чи школи.

Зараз ви читаєте новину «Породіллі записуються в чергу до дитсадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути