понеділок, 19 квітня 2021 13:31

Попрощалися з письменником і політиком Володимиром Яворівським
13

У понеділок, 19 квітня, провели в останню путь письменника та громадсько-політичного діяча Володимира Яворівського.

Церемонія прощання відбулася в київському Свято-Михайлівському Видубицькому монастирі, пише "Укрінформ".

Фото: Євген Любімов, "Укрінформ"

"Володимир Яворівський – поборник всього українського. Він любив та захищав українську мову, українську культуру. Це велика втрата для України та всіх нас. Кажуть, що незамінних людей не існує, але Володимир Яворівський незамінний", - сказала під час церемонії уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Попрощатися із видатним українцем прийшли чимало політиків, митців та пересічних громадян. Зокрема, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер автор легендарних пам'ятників Києва

Володимир Яворівський помер 17 квітня у віці 78 років. Він народився в селі Теклівка на Вінниччині. Наприкінці ХХ ст. був одним з активних борців за незалежність України. Народний депутат I, II, IV-VII скликань. Член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Автор повістей, романів та нарисів, лауреат Державної премії України ім. Тараса Шевченка за повість "Вічні Кортеліси" - 1984 рік, 2005-го здобув літературну премію ім. Дмитра Загула.

Зараз ви читаєте новину «Попрощалися з письменником і політиком Володимиром Яворівським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі