четвер, 13 січня 2011 15:07

Попов заборонив київським чиновникам спілкуватися з журналістами

Попов заборонив київським чиновникам спілкуватися з журналістами

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов обмежив спілкування чиновників київської міської та районних адміністрацій із журналістами.

Про це йдеться в заяві блоку Кличка.

У блоці посилаються на розпорядження №7 голови КМДА від 10 січня 2011 року "Про порядок опрацювання інформаційних запитів, що надходять від засобів масової інформації".

За інформацією Блоку Кличка, вказане розпорядження видане з грифом "для службового користування" та станом на 13 січня вже доставлене в усі структурні підрозділи КМДА для виконання.

Так, у тексті документу зазначено, що чиновникам виконавчого органу київської міської ради та районних у місті державних адміністрацій, включаючи усі управління, заборонено напряму спілкуватися з журналістами.

Таке спілкування, у тому числі надання офіційних документів, статистичної інформації, офіційних коментарів, згоди на участі в інтерв'ю здійснюється виключно через відділ інформаційного забезпечення - прес-службу КМДА.

Остання також має проводити жорстку реєстрацію усіх інформаційних запитів, які надходять від ЗМІ.

"У той час, коли Верховна рада ухвалює закон "Про доступ до публічної інформації", голова КМДА Попов підписує розпорядження, що фактично позбавляє журналістів можливості оперативно отримувати будь-які відомості про діяльність столичних чиновників. Навряд чи це відповідає світовим демократичним процесам. Скоріше свідчить про інше - владі, яка боїться журналістів, є що приховувати", - зазначають у Блоці Кличка.

Нагадаємо, Верховна рада 13 січня прийняла розроблений опозицією закон "Про доступ до публічної інформації". Закон зобов'язує розпорядників інформації надавати її та оприлюднювати; максимально спрощує процедуру подачі запиту; вводить відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Попов заборонив київським чиновникам спілкуватися з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі