середа, 28 жовтня 2020 12:10

Понад 70 тис. грн: під Києвом викрили спробу підкупу членів ДВК
3

Учора, 27 жовтня, у селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом слідчі відкрили кримінальне провадження за фактами перешкоджання діяльності народного депутата від партії "Європейська солідарність" Вікторії Сюмар, підкупу виборців та надання неправдивих результатів голосування.

Про це повідомила пресслужба МВС України.

Фото: Нацполіція

"До виборчої дільниці прийшла народний депутат із запитанням, чому так довго ведеться підрахунок результатів голосування, та сфотографувала виборчі документи. На що працівник сільради за плечі виштовхав її з приміщення", - йдеться в повідомленні.

Прибувши на місце події, поліцейські оглянули приміщення. Вилучили записи з підписами осіб, де зазначено суми, та інші документи, що можуть свідчити про фальсифікацію виборів. Також вилучили готівку на суму 72,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Київради потрапляють 7 партій. Перелік кандидатів

Народний депутат пояснила, що прийшла на позачерговий прийом до сільського голови. Виявила, як секретар сільради вносить відомості з протоколів на свій комп'ютер.

Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

У місті Васильків Київської області затримали 35-річного чоловіка, який обіцяв виборцям гроші за їхній голос на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Понад 70 тис. грн: під Києвом викрили спробу підкупу членів ДВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі