вівторок, 22 січня 2008 07:10

Помешкання перевіряють пожежні інспектори

Другий тиждень поспіль міські інспектори державного пожежного нагляду за технічним станом приміщень проводять рейд житлового сектору.

Завдання перевірки — виявити порушення пожежної безпеки. Огляд триватиме два місяці.

— Перевірку спричинило різке збільшення кількості пожеж і загиблих саме в житловому секторі міста, — пояснює Олександр Хорунжий, 27 років, представник управління МНС Києва. — Статистика пожеж щодня зростає, як правило — через те що мешканці не дотримуються техніки безпеки. Лише за два останніх тижні в місті сталося більше 170 загорань, половина з них — у житловому секторі.

У першу чергу інспектори перевірятимуть дотримання правил пожежної безпеки в будинках. З"ясовуватимуть, чи прибрані підвали, сходи, горище, чи може спецтехніка проїхати до будинку. Вивчатимуть також, чи працюють водонапірні гідранти, що є в житлових будинках, — кажуть у прес-службі МНС Києва.

При перевірці ряд порушень виявили в 16-поверхівці на вул. Кибальчича, 15, на Воскресенці.

— Два роки тому на десятому поверсі мешканці вже постраждали від пожежі, — веде далі Олександр Хорунжий. — Відтоді тут навіть не зроблено косметичного ремонту. Стіни стоять обвуглені. Під час пожежі не працювала система водопостачання, вона не працює й дотепер. Пожежні крани — розукомплектовані, вентилі відсутні. Вентиляція в незадовільному стані. Пожежна система в домі застаріла.

Лише одна з 13 багатоповерхівок, які перебувають на балансі ЖЕКів у Дніпровському районі, відповідає всім нормам пожежної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Помешкання перевіряють пожежні інспектори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі