вівторок, 01 квітня 2008 07:07

Помер журналіст Юрій Колінько

 

29 березня увечері від серцевого нападу помер київський журналіст і редактор Юрій Колінько, 39 років.

Кілька тижнів тому Юрій ще лікувався у відділенні кардіології. Рік тому лікарі сказали, що проживе він максимум зо два роки. Чоловік хвилювався з цього приводу.

— Востаннє я розмовляв із Юрою минулої п"ятниці, на роботі, — розповідає Євген Євсєєв, 27 років, заступник редактора газети "Коммерческая недвижимость". Він — друг Колінька. — Ми домовились зідзвонитися у понеділок. Але замість Юри мені зателефонувала його мама, повідомила про смерть.

За словами Євсєєва, Юрій Колінько помер як справжній журналіст — сидячи за комп"ютером.

— Точний час смерті поки що невідомо. Очевидно, він переглядав статті для журналу, шукав нову інформацію, тоді в нього й стався серцевий напад. Рідні в цей час були на дачі, — додає Євген.

Знайомі кажуть, Юрій давно скаржився на болі в хребті й серці. У нього часто траплялися серцеві напади.

— Він був одним із найталановитіших редакторів у Києві, — зауважує Євсєєв. — У Юриній голові завжди були нові ідеї. Журналістика була частиною його життя, а не просто роботою.

Колінько був відомим у столиці, багато людей зверталися до нього по допомогу. Він виховав десятки репортерів. Починав  у газеті "Киевские Ведомости",  потім працював у газетах "Всеукраинские ведомости", "Сегодня", "Газете по-киевски". Юрій чудово знав увесь Київ — до найменшої вулиці.

У нього залишилася 10-річна донька Рима. За словами знайомих, із дружиною журналіст розлучився давно.

Ховатимуть Юрія Колінька у вівторок о третій дня на Байковому.

Зараз ви читаєте новину «Помер журналіст Юрій Колінько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі