середа, 30 квітня 2008 07:05

Політехнічний парк відгородять від проспекту

За підрахунками працівників комунального підприємства "Київзеленбуд", вартість металевого паркану, яким вони хочуть відгородити Політехнічний парк від проїжджої частини просп. Перемоги становить 230 тис. грн.

Якщо цього не зробити, то клумби, які ростуть уздовж парку, будуть знищені.

— Збиралися траву в цьому місці косити на днях — вона ж підросла після дощів. Та яка там трава. Машини там усі клумби переорали, — зітхає Анатолій Загоронюк, головний інженер "Київзеленбуду".

Коли виникає пробка чи затор на просп. Перемоги, машини виїжджають на тротуар, починаючи з вул. Янгеля. Прямують ним від будівлі Брокбізнесбанку, аби об"їхати затор і вигадати 100–200 м. Потім знову повертають на проспект.

— Ви ж здогадуєтесь, що лишається з трави, якщо нею кілька разів проїдуть джипи, або й побуксують, — веде далі Анатолій Загоронюк.

Комунальне підприємство розробило проект огорожі, направило його до мерії. Здається, влада все ж відділить парк і тротуар від недисциплінованих водіїв. Збитків, яких вони завдають місту, підрахувати неможливо, кажуть у відділі зелених насаджень комунального підприємства. Бо на винуватців адміністративних протоколів ніхто не складає. У майбутньому штрафувати за такі порушення мала б екологічна міліція. Та за словами зеленбудівців, вона в місті не працює.

Подібні огородження працівники підприємства нещодавно встановили на просп. Чубаря на Відрадному та вул. Народного ополчення.

Аби відновити траву уздовж парку на просп. Перемоги, потрібно не менше двох тижнів. Спершу її треба засіяти. Але невідомо, чи виросте, кажуть у підприємстві. Усе залежить від майбутнього затору.

Зараз ви читаєте новину «Політехнічний парк відгородять від проспекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі