середа, 07 квітня 2021 13:17

Показали, як лікують Covid-хворих у лікарні із заповненістю 110%

Показали, як лікують Covid-хворих у лікарні із заповненістю 110%
Коронавірус в Києві: відео з лікарні, яка набита хворими. Фото: КМДА

Ситуація з коронавірусом у Києві складна. За минулу добу виявили 1417 інфікованих, померли 45 хворих. Окремі лікарні столиці вже заповнені на понад 100%.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Наприклад, міська лікарня № 3. Там лікарі кажуть, що працюють уже на 110 відсотків від потужності. Тобто додали ще ліжка до підготовлених раніше, щоб приймати пацієнтів, яких привозить "швидка", – розповів Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко розповів, коли в Києві можуть оголосити надзвичайний стан

За його словами, у столиці є підготовлені вільні місця в пологових будинках і в дитячих лікарнях. А більшість інших медзакладів, що приймають Covid-хворих, заповнені.

"Приймати пацієнтів із Covid-19 готуються, зокрема, у протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подання кисню. Облаштовують ліжка. І вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус. А міський госпіталь ветеранів війни сьогодні приймає пацієнтів інших профілів, зокрема, терапевтичного та неврологічного, яких наразі не можуть приймати інші медзаклади, де звільнили чи звільняють ліжка, щоб лікувати хворих на коронавірус", - додав мер.

5 квітня в Києві посилили карантинні обмеження. Жорсткі заборони діятимуть щонайменше до 16 квітня. За словами Віталія Кличка, медична система столиці "захлинається". Багато медиків хворіють на Covid-19, інші лікарі й медсестри по 2 доби не виходять із відділень.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як лікують Covid-хворих у лікарні із заповненістю 110%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі