пʼятниця, 14 травня 2021 13:59

Подорожчання проїзду: Кличко назвав реальну вартість

Подорожчання проїзду: Кличко назвав реальну вартість
Згодом вартість проїзду в Києві може змінитися. Фото: УНІАН

Реальна собівартість проїзду в громадському транспорті Києва становить 15 грн.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко.

"У Києві серйозні виклики щодо транспорту через те, що він у нас дотаційний. Щоб він виходив на нуль, ми з бюджету Києва платимо ще понад 2 мільярди гривень щорічно. Одночасно ми закуповуємо транспорт і збільшуємо зарплату. Можу назвати страшну цифру – собівартість проїзду в транспорті 15 гривень", – сказав Кличко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Натомість підвищення вартості проїзду столичний голова не анонсував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість проїзду в Києві можуть підняти. Але не до 21 грн

Вартість проїзду у громадському транспорті Києва - наземному та метро - становить 8 грн. 6,5 грн - якщо купувати або поповнювати проїзний квиток на максимальну кількість поїздок. Київський метрополітен і Київпастранс звернулися до столичної влади з проханням підтримати їх у час пандемії - виділити кошти з бюджету чи переглянути тарифи на проїзд. Рішення про підвищення вартості проїзду ухвалять після аналізу відповідних розрахунків департаменту економіки. На це піде мінімум два-три місяці, повідомили в КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання проїзду: Кличко назвав реальну вартість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі