пʼятниця, 21 грудня 2007 07:10

Подорожчали міжміські маршрутки

— У Київ — по 3 гривні! — голосно кричить-попереджає пасажирів водій маршрутки N302, що курсує від Вишневого до площі Контрактової.

— Але ж немає жодного попередження, — обурюється жінка, яка приготувала передати 2 грн.

Дотепер в автобусі ще розклеєно старі ціни за проїзд: 1,50 — по Києву, 2 грн — до Вишневого.  

— Нам зранку сказали підняти ціну на міжміське перевезення, а по місту без зміни, півтори. Ще цінника роздрукувати не встигли, — пояснює водій.

Віднедавна проїзд подорожчав і на інших приміських маршрутках. Автобуси, які їздять із Києва до села Хотів (Києво-Святошинський р-н), раніше коштували 1 грн, а тепер — 1,50. Проїзд до Броварів від станції метро Лісова тепер 3 грн (раніше — 2), а щоб доїхати до Обухова, пасажири платять 5 грн (раніше було 4). Підвищили також вартість проїзду до Вишгорода. Тепер одна поїздка до цього міста у 397-й маршрутці коштує 2,50 грн (раніше — 1,50), а у 398-й — 2,25 грн (раніше було 1,50).

Дорожчають і деякі міські маршрутки, в основному на 25 коп. Так днями сталося з ціною проїзду в маршрутках N496 (станція метро Лук"янівська — вул. Заболотного, Теремки), N241 (станція метро Лісова — пр-т Лісовий), N172 (пл. Ленінградська — вул. Заболотного). Якщо раніше поїздка в 172-й коштувала 1,50, то тепер — 1,75 грн.

Донедавна представники мерії обіцяли, що проїзд у маршрутках не дорожчатиме, а всі збитки перевізникам покриють за рахунок дотацій.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчали міжміські маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі