четвер, 01 листопада 2007 07:07

Подільський міст відкриють за три роки

Минулого тижня міський голова Леонід Черновецький, 56 років, перевіряв готовність мосту через гавань, який є частиною нового Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Черновецький прибув на об"єкт у той час, коли міські депутати голосували за виділення землі. Приїхав одягнений нетрадиційно. Замість звичного темного ділового костюма був у гольфі і спортивній куртці.

Міст через гавань має стати найкоротшою дорогою з Набережної до Оболоні, його введуть у дію цього року. Але розповідаючи про ці переваги, Черновецький зовсім забув про Троєщину, для якої нова будова є чи не найнеобхіднішою.

— Цей міст дозволить киянам діставатися з Оболоні до Подолу, — казав Черновецький.

— І вся Троєщина ж також звідти їде, — підказував мерові, вказуючи на макеті в бік Троєщини, його перший заступник Денис Басс, 29 років.

— І, в принципі, частину Троєщини також заберуть, — погоджується мер.

За словами Черновецького, розташовані в цьому районі підприємства отримають від мерії компенсацію. Більшості мешканців Русанівських садів заплатили за їхні ділянки 1–2 млн грн, каже міський голова.

За словами міського керівника, Подільсько-Воскресенський міст частково введуть в експлуатацію 2010-го. А в повному обсязі він запрацює 2012-го. Його почали зводити чотири роки тому, восени 2003-го. На це виділили 5 млрд грн. Нині використали 1,8 млрд грн. Загальна вартість будівництва становить понад 7 млрд грн. Зараз тут працюють 2500 робітників.

Зараз ви читаєте новину «Подільський міст відкриють за три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі