вівторок, 15 лютого 2022 17:35

"Плюваться хочеться!" - українці відреагували на інформацію про наступ Росії 16 лютого

"Плюваться хочеться!" - українці відреагували на інформацію про наступ Росії 16 лютого
Українські військові готові відбити новий наступ агресора, якщо Росія на нього зважиться. ФОТО: Валерій ШМАКОВ

Напад Росії на Україну імовірно може статися 16 лютого, повідомило видання Spiegel минулої п'ятниці.

14 числа американська радіостанція CBS News з посиланням на власні джерела оприлюднила інформацію про те, що деякі російські підрозділи вже почали висуватися на позиції для атаки.

Gazeta.ua провела опитування серед українців у Києві. Запитали людей: "Чи вірите у те, що завтра почнеться війна і чи маєте план дій на випадок нової агресії Росії?"

Більшість опитаних переконані, що широкомастштабна війна не почнеться. Один із чоловіків обвинуватив у поширенні панічних настроїв телебачення: "Плюваться хочеться у той телевізор!". Також люди зізнавалися, що не готувалися до ймовірних військових дій та не планують тікати з міста, чи України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц у Москві знову заговорив про "особливий статус" і зміну Конституції України

Російського вторгнення в Україну не буде ні 16, ні 17 лютого, заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після наради з депутатами, лідерами фракцій та комітетів ВР.

Президент Володимир Зеленський вирішив зробити 16 лютого Днем єднання.

"Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність" – заявив глава держави у відеозверненні до українців.

Зараз ви читаєте новину «"Плюваться хочеться!" - українці відреагували на інформацію про наступ Росії 16 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі