вівторок, 10 квітня 2007 17:30

Півторагодинна подорож Дніпром коштує 25 гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Прогулянковий катер ”Дудка” до кінця квітня возитиме киян найкоротшим маршрутом — від Річкового вокзалу до мосту Патона і назад. У травні пропозиції урізноманітнять
Прогулянковий катер ”Дудка” до кінця квітня возитиме киян найкоротшим маршрутом — від Річкового вокзалу до мосту Патона і назад. У травні пропозиції урізноманітнять

На київському Річковому вокзалі після 1 квітня спустили на воду три катери: "Островський", "Валдай" та "Дудка". Щойно відремонтовані, почищені й підфарбовані судна вже понад тиждень возять киян та гостей столиці в екскурсії вздовж берега.

— Зараз за день здійснюємо 3–4 екскурсії, — каже менеджер річкового екскурсійного агентства 24-річна Марія Ковеня. — Доводиться почекати, доки набереться достатня кількість пасажирів. А після потепління на причалі не буде місця, от побачите. Сюди приходять цілими родинами.

До кінця місяця Річковий вокзал обслуговує тільки один, найкоротший, маршрут — до мосту Патона й назад. Майже півторагодинна подорож коштує 25 грн для дорослих, 10 грн для дітей та безплатно для малюків до 5 років. Наприкінці місяця вибір розширять.

— Відкриємо нові рейси, — обіцяє Ковеня. — Тригодинна мандрівка до Київського моря коштуватиме 40 гривень для дорослих, для дітей — удвічі дешевше. Від Річкового вокзалу можна буде поплисти на Осокорки й Оболонь.

Мандрівки до Канева коштуватимуть від 350 до 550 грн.

— Один маршрут передбачає ночівлю в готелі "Тарасова гора", екскурсію, обід на катері, — зазначає менеджер. — Інший, дорожчий — дві ночівлі. Плисти до Канева сім годин, стільки ж назад. Хто хоче, може зафрахтувати корабель і плавати на ньому, скільки захочеться. Година оренди коштує 800 гривень.

Для школярів річкове екскурсійне агентство обіцяє організувати прогулянки, під час яких їм розповідатимуть історії з минулого Києва.

До причалу пришвартовується катер "Дудка", який плавав до мосту Патона. Пасажири спускаються на причал, жваво розмовляють.

— Постійно приходимо сюди з сім"єю покататися, — розказує 30-річна Галина Шиянова. — Учора приїхали до мене родичі з Італії. Я привела їх сюди — київськими горами, Печерською лаврою помилуватися.

Поряд жінка середнього віку тримає за руку чоловіка-ровесника.

— На катері ми познайомилися з Сергієм, — каже 37-річна Людмила. — Відтоді тут постійно зустрічаємося. Ми обоє одружені. Я навчалася в морехідному училищі. Хотіла бути помічником штурмана, але в житті не склалося. Тепер постійно приходжу сюди.

Коли пасажири виходять із "Дудки", Марія Ковеня запрошує на борт. Всередині підфарбована палуба, на вікнах — помаранчеві фіранки.

— Усі катери — в ідеальному стані, — запевняє менеджер. — Узимку слюсарі провели техогляд, перевірили всі засоби безпеки. Замінили столи, ще от хочемо занавіски замінити. Зараз ще на восьми катерах завершують техогляд. Катери відправлятимуться з причалу N11 щоденно, з десятої ранку до другої ночі.

Зараз ви читаєте новину «Півторагодинна подорож Дніпром коштує 25 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі