середа, 17 вересня 2008 20:30

Пилипишин пропонує провести референдум

Голова Шевченківської райадміністрації Віктор Пилипишин ініціюватиме міський референдум. Він вважає, що слід запитати в киян, чи треба в столиці зменшувати кількість районів. Про це Пилипишин заявив учора на прес-конференції.

— Давайте винесемо це питання на обговорення серед експертів, науковців, управлінців. А потім — на референдум. Запитаємо в людей, що виграє місто від територіальної реформи, а що програє. Хай кияни приймуть рішення, — каже керівник Шевченківського району.

Додає: якщо міська влада не організує референдуму, то міська організація Народної партії, яку очолює Пилипишин, сама зробить соціологічне дослідження на цю тему.

З його слів, міськрада хоче скоротити в столиці райони, аби поширити свій вплив і утриматися при владі якомога довше. Зменшення кількості районів погіршить ситуацію в місті і для населення, і для чиновників.

— Якщо вже тепер треба їхати в центр із Нивок і Сирця, аби вирішити якесь питання або взяти довідку, то що буде потім, коли район збільшиться? Усе буде знаходитися за десятки кілометрів. Уже зараз підприємці в Шевченківському районі займають черги з ночі, аби перереєструвати фірми. У районі не вистачає чиновників і приміщень. Я жартома пропоную зробити два райони: Лівий і Правий берег. І ще один — на Хрещатику, 36. Його треба назвати острів Колумбія, — каже Пилипишин.

Зауважує, якщо міська влада висуне "конкретні претензії", то він готовий залишити посаду керівника району.

Зараз ви читаєте новину «Пилипишин пропонує провести референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі