середа, 04 серпня 2021 14:12

"Підривнику" Кабміну призначать психіатричну експертизу

"Підривнику" Кабміну призначать психіатричну експертизу
Затриманий чоловік говорив, що "його просто дістало життя". Фото: МВС України

З ексбійцем "Айдару", який погрожував підірвати гранату в Кабміні, проведуть психіатричну експертизу.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у Facebook.

"З ним проведуть слідчі дії, зокрема призначена психіатрична експертиза. Під час слідства стане зрозуміло, що саме спонукало ветерана війни з РФ, сапера за спеціальністю, взяти в руки гранату та піти до будівлі уряду", - зазначив Монастирський.

Міністр подякував усім правоохоронцям, які брали участь у спецоперації. Також висловив окрему подяку товаришеві правопорушника, волонтеру й депутату Бучанської міської ради Василю Олексюку. Саме він вів переговори з підривником. Це допомогло поліції затримати чоловіка.

4 серпня близько 10:00 до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій. Погрожував його підірвати. На місце з'їхалися спецпризначенці та вибухотехніки. Людей з будівлі не евакуювали. Переговори з чоловіком тривали 10 хв. Його без застосовування сили затримали. Граната виявилася бойовою.

З'ясувалося, що захопник Кабміну - ветеран війни Володимир Прохнич. Чоловік воював на Донбасі, був двічі поранений. Зокрема, мав черепно-мозкову травму. У нього серйозні проблеми зі здоров'ям - пухлина. Скоїв цей злочин чоловік через "життєві події". Які саме, поки що невідомо. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «"Підривнику" Кабміну призначать психіатричну експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі