середа, 25 червня 2008 07:10

Підпірна стінка може знищити парк Богомольця

Рятувальники, забудовники і представники Жовтневої лікарні на спільній комісії вирішили звести підпірну стінку. Вона триматиме ґрунт біля установи та під дендрологічним парком Богомольця, що розташований поряд.

Тиждень тому через зливу на території лікарні зсунувся ґрунт. Від цього постраждав корпус N4 медичного закладу. У землі навколо приміщення є кілька тріщин. Водостоки будівлі забило глиною. Вода затопила підвали.

— Рішення про спорудження стіни вигідне забудовникам. Тоді їхній котлован з усіх боків буде огороджений. Вони спокійно зможуть продовжити будівництво, — каже медик Вадим Березовський, 75 років. — Підпірна стінка стане причиною того, що підніметься ґрунтова вода. У парку зміниться рослинність, бо не всі дерева люблять рости у волозі. Тут ростуть плакучий каштан, іудине дерево й амурський бархат. Від води рідкісні рослини можуть загинути.

За словами Березовського, проблему можна вирішити без стінок. Необхідно вивезти глину й засипати виритий котлован, а на його місці посадити тополі й акації. Вони мають широку і глибоку кореневу систему, що добре тримає ґрунт.

Поряд із корпусом N4 компанія "Житлобуд", співвласником якої є нардеп-"бютівець" Іван Куровський, хоче звести 17-поверхівку. Дозвіл на будівництво отримали від екс-мера Олександра Омельченка 2003-го. Кажуть, співвласниками території є компанії "Промінвест" та "Еліта-центр".

Зараз ви читаєте новину «Підпірна стінка може знищити парк Богомольця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі