середа, 15 грудня 2010 10:22

Перевізники погрожують підняти ціни на проїзд до 6 грн

Перевізники погрожують підняти ціни на проїзд до 6 грн

Київські перевізники піднімуть ціни на проїзд у маршрутці до 6 гривень.

Про це заявив голова Всеукраїнської асоціації перевізників Віталій Рева, повідомляє Сегодня.

Він повідомив, що якщо Київська мерія дасть добро на підвищення вартості проїзду в маршрутці, то його максимальна ціна складе 4 грн., в іншому ж випадку перевізники піднімуть ціни до 6 грн.

Перевізники запевняють, що ціни будуть підвищувати незалежно від того, чи буде згодна на це влада.

За словами Реви, питання про підвищення може вирішитися з мерією "полюбовно": якщо влада дасть офіційне добро, то дорожче всього по Києву буде їздити за 4 грн.

"За законом, приватникам дозволяється піднімати вартість проїзду без погодження з мерією, якщо вони будуть платити ПДВ (зараз вони на спрощеному оподаткуванні - ред.), Якого при узгодженості тарифу не потрібно. Відповідно ціна буде більшою - до 6 грн", - сказав Рева .

Нагадаємо, раніше столичні перевізники подали заявки до КМДА з проханням дозволити підвищити ціни на проїзд у маршрутках.

Причиною підняття тарифів названі підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, акумуляторних батарей, шин і запчастин.

З 11 грудня частина маршруток, не запитавши влади, підняли ціни до верхньої межі "вилки" на тариф - до 2,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники погрожують підняти ціни на проїзд до 6 грн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі