четвер, 20 грудня 2007 07:13

Перекупщики скуповують залізничні квитки

— Мені 200 білетів на Мукачеве. Бо у нас — екскурсія, — каже молода жінка у віконце залізничної каси в місті Вишневе під Києвом. Вона простягає касирці гроші.

— Ага, екскурсія, ви ж хочете перепродати їх! Тепер вам стало легше, бо паспорт не треба пред"являти. Дайте хоч нам спершу купити, — обурюються двоє чоловіків позаду.

Їх підтримують інші бажаючі придбати квитки.

— Я чесно відстояла чергу, тому вам доведеться зачекати, — сердито відповідає жінка.

Касирка неохоче оформляє 200 квитків.

— Відколи відмінили "іменні" білети, їх почали купувати десятками, — говорить вона.— А я не маю права не продати їх.

У прес-службі "Укрзалізниці" кажуть: придбання квитків "на екскурсію" — один із методів, що використовують спекулянти для масової скупівлв проїзних білетів.

— Звичайний пасажир має право купити лише п"ять квитків. Білети на групу оформляють виключно в касах на бульварі Шевченка. І там, і на центральному вокзалі ми посилили охорону, аби припинити спекуляцію, — розповідають у прес-службі залізниці.

Тим часом біля входу на вокзал у Вишневому двоє чоловіків пропонують купити два купейних квитки до Ужгорода. Кажуть, що передумали їхати на Закарпаття. Не хочуть, аби квитки пропали. Щоправда, замість звичайної ціни за один купейний до Ужгорода (103 грн) чоловіки просять за білет 180 грн.

— Купуйте, це ще недорого. Перед самим Новим роком вони коштуватимуть по 300 гривень, — каже "ГПУ" спекулянт.

Зараз ви читаєте новину «Перекупщики скуповують залізничні квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі