пʼятниця, 14 вересня 2007 07:05

Перейменують 131 вулицю

Міська комісія з питань найменувань та пам"ятних знаків визначила 131 вулицю, яку перейменують до кінця 2007 року.

Засідання розпочалося у вівторок із виступу керівника комісії Сергія Рудика, який одночасно є заступником голови КМДА.

— Ми перейменовуємо "вулиці вчорашнього дня". Я називаю їх так, бо їхні назви віджили своє. Адже пов"язані з окупантом — тоталітарним режимом, — каже Рудик.

— Через п"ять років ми приймаємо чемпіонат Європи з футболу, а в нас люди досі не знають, на якій вулиці живуть. Вулицю Олени Теліги називають "тєлєгою". Мене особисто турбують чотири вулиці Леніна й чотири — Щорса, — зауважує керівник комісії.

Вул. Артема (центр) хочуть перейменувати на Січових Стрільців, Крейсера "Аврори" (Теремки) — на Дмитра Луценка, автора слів до пісні "Києве мій". Ленінградську площу — на Дарницьку, а вул. Червоноармійську — на Велику Васильківську.

Комісія також вирішила присвоїти семи міським школам імена видатних діячів України. За дорученням міського голови Леоніда Черновецького, дарницьку спецшколу N329 "Логос" (із поглибленим вивченням іноземних мов) назвуть на честь Георгія Гонгадзе.

На наступному засіданні комісії (26 вересня) список вулиць-претендентів мають затвердити остаточно. Тоді проведуть громадські слухання або загальноміський референдум. Лише потому Київрада голосуватиме за перейменування. На нових картах Києва вул. Артема та Червоноармійську кілька років уже друкують із новими назвами. Щомісяця до мерії звертаються не менш як 150 киян — просять перейменувати вулиці. За три роки змінили назви лише 11. Усього в місті 1800 вулиць, проспектів і бульварів.

Зараз ви читаєте новину «Перейменують 131 вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі