субота, 09 лютого 2008 07:05

Перехід між станціями перетворюється на базар

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Пасажири розглядають товар у ”довгому” переході між станціями Майдан Незалежності та Хрещатик. Найбільше стихійна торгівля перешкоджає рухові людей у вечірні години ”пік”
Пасажири розглядають товар у ”довгому” переході між станціями Майдан Незалежності та Хрещатик. Найбільше стихійна торгівля перешкоджає рухові людей у вечірні години ”пік”

Під стінами підземного переходу між станціями метро Хрещатик і Майдан Незалежності деколи можна нарахувати понад 20 торговців.

Нині він потрохи перетворюється на стихійний базар. Товар у продавців дешевий, переважно для жінок: білизна, трикотажні вироби, светри. Продають сумки, пояси, гаманці й шарфи.

— Вони й раніше тут стояли, але жодних проблем не було. А тепер загороджують прохід, створюють незручності для людей, які поспішають. Постійно бачу, як жінки приміряють тут светри. Дирекції метрополітену залишається ще встановити в переході пару примірочних, — жартує 53-річна киянка Людмила Дробот.

Перші продавці розкладають товар о 8.00, а збираються не раніше ніж о шостій вечора. Поряд із кожним — по кілька сумок у клітинку.

— Я вас увіряю: носитиметься вона добре, після стірки не скатується, — запевняє жінку 40-річна продавчиня.

— Якось купувала тут одяг. Товар за якістю не відрізняється від базарного, зате дешевше на 40, деколи й 80, гривень, — каже "ГПУ", приміряючи блузку, Світлана, 34 роки. — У переході купувати вигідно. Лише важко примірятися — дзеркала нема. Ну й перехожі заважають.

Жінка, яка продає шкіряні ремені, стверджує, що торгує в цьому переході метро протягом 15 років.

— Та знаємо ми, знаємо, що торгувати тут заборонено. Інколи просять вийти з підземки, але ми все одно повертаємося сюди. Це наше місце, і ніхто, окрім нас, тут продавати не буде, — сміється вона.

Зараз ви читаєте новину «Перехід між станціями перетворюється на базар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі