пʼятниця, 04 грудня 2020 09:25

Пандемія: скільки часу піде в України на відновлення туристичної галузі

Пандемія: скільки часу піде в України на відновлення туристичної галузі
За 9 місяців надходження від турзбору склали майже 30 млн грн. Фото: pexels.com

Після завданих пандемією збитків Києву знадобиться 2 роки на відновлення туристичної галузі.

Про це заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час онлайн-зустрічі з представниками посольств Нідерландів і Фінляндії, повідомляє пресслужба столичної мерії.

"Столиця та Україна залишаються популярним напрямком серед іноземців. І після ослаблення обмежень за перше півріччя Київ відвідали 276 тисяч туристів, а за 9 місяців надходження від турзбору становить майже 30 мільйонів гривен. Тобто галузь навіть в умовах пандемії є перспективною і приносить кошти в бюджет. Ми працюємо над тим, аби збільшити кількість туристів в Україну та Київ. З цією метою ми плануємо провести спільний крос-промоушн з країнами, які можуть бути цікавими для українських туристів", - сказала Хонда.

Вона наголосила, що вже розпочаті переговори з посольствами Нідерландів, Фінляндії та інших країн, аби навесні запустити позначені проєкти. А також додала, що практично всі європейські країни для України - перспективний напрямок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курортна країна відмовляється від масового туризму

Міністр культури Олександр Ткаченко закликав українців на вихідних відвідати заклади культури, торгово-розважальні центри, кафе і ресторани. Так Ткаченко прокоментував скасування обмежень, які діяли останні 3 тижні.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія: скільки часу піде в України на відновлення туристичної галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі