вівторок, 03 червня 2008 07:10

Пам"ятники в центрі чиститиме район

Після обіду в п"ятницю на три осквернених пам"ятники по вул. Прорізній у центрі приїхав подивитися міністр культури Василь Вовкун. Він не спілкувався з журналістами та працівниками національного центру ім. Л. Курбаса. Оглянув монументи за 5 хв і пішов.

Десять працівників центру обдивилися пам"ятник Курбасові, який невідомі облили напередодні зеленою фарбою. Він повністю заляпаний. Це єдиний пам"ятник Курбасу в Україні. Його відкрили  2002-го.

— Це, схоже, якийсь хімікат. Він роз"їдає бронзу. На місці фарби з"являється іржа, — каже Олександр Чайка, заступник директора центру Курбаса. — Не розумію, кому заважав режисер. Люди вважали цей пам"ятник найбільш затишним, "домашнім" у місті.

Окрім цього монумента, того ж дня облили фарбою статую Паніковського, яка стоїть ближче Хрещатика та погруддя туркменського поета Махтумкулі, яке встановлене на іншому боці Прорізної.

У колл-центрі мерії "ГПУ" сказали, що пам"ятники упродовж двох тижнів повинне відреставрувати міське управління охорони культурної спадщини. Його начальник Руслан Кухаренко, 50 років, дізнався про осквернення монументів від "ГПУ" в понеділок зранку.

— У такому разі представники Шевченківської райради мали негайно виїхати і відчистити ці пам"ятники, — каже Руслан Кухаренко. — Звичайно, не ми повинні цим займатися. Це обов"язки райради.

У прес-службі Шевченківської райради про облиті монументи учора теж нічого не знали.

— Ми їх, звісно, відмиємо. Але всі пам"ятники перебувають на обслуговуванні головного управління охорони культурної спадщини, — сказали в прес-службі.

Столична міліція не має жодних зачіпок, версій і припущень. Кримінальної справи не порушували.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятники в центрі чиститиме район». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі