четвер, 30 серпня 2007 07:08

Оприлюднили результати експертизи тарифів

ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ на послуги ЖКГ у 3,4 разу торік у грудні  економічно обґрунтоване.

Про це журналістам повідомив начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський. Експертизу щодо правомірності підвищення тарифів на комунальні послуги проводили науково-дослідний комплекс Київського національного університету будівництва й архітектури, аудиторська фірма "Аудит-фінанс", Інститут місцевого розвитку та Центр правової допомоги "Правозахист".

За словами Василя Яструбинського, експертиза проводилася прозоро, а управління цінової політики не перешкоджало роботі цих установ і компаній. Висновки експертизи відправили на розгляд Київради. Але депутати можуть коригувати міські тарифи не раніше жовтня, коли визначать тарифи на природний газ для населення, зазначив начальник управління.

Чиновник не уточнив, чому експерти дійшли такого висновку. Раніше результати експертизи обіцяли оприлюднити наприкінці липня. Компанії перевіряли включення в тарифи витрат підприємств, що надають житлокомунпослуги. Серед них — тарифи енергопостачальних компаній "Київенерго" та "Укр-Кан-Пауер" (Дарницька ТЕЦ), "Київводоканал", житлово-експлуатаційних організацій Дарницького, Деснянського, Дніпровського, Печерського та Шевченківського районів та ЖЕКів Голосіївського, Оболонського, Подільського, Святошинського й Солом"янського районів.

На проведення експертизи міська влада виділила 170 тис. грн.

Згідно з рішенням Київради, що було прийняте в лютому, тарифи ЖКГ зросли в 1,8 разу.

Василь Яструбинський підкреслив, що міська влада не використовуватиме отримані результати експертизи, аби підвищувати тарифи.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили результати експертизи тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі