пʼятниця, 20 червня 2008 07:11

Опозиція не прийшла на прийом до мера

У середу ввечері Леонід Черновецький організував прийом у колонній залі мерії на честь обрання столичним головою. На банкет із міського бюджету виділили 200 тис. грн.

Від входу до зали застелена червона килимова доріжка, обабіч стоїть варта внутрішніх військ. На балконі грає муніципальний оркестр. Гостей зустрічають заступники мера Денис Басс і Сергій Рудик. На прийом запросили 650 осіб. З-поміж них 65 послів. Саме стільки посольств нині акредитовано у столиці.

— Не буде послів Швейцарії Георга Цюблера та Росії Віктора Черномирдіна. Вони у відрядженні, — каже "ГПУ" гендиректор ГДІПу Павло Кривонос, 52 роки.

Прийшли оперний співак Володимир Гришко, актори Ольга Сумська, Володимир Горянський та подружжя Білоножків. Міськраду представляли три фракції: Блоку Черновецького, ГАКу й Партії регіонів. Інші не прийшли. Ближче сьомої вечора прибув міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Перед входом до зали пригощали шампанським "Новий світ" та соками. О 19.10 запрошують усередину. Оркестру через гул не чути.

— А в каком формате нас будут рассаживать? Как лошадей в стойле или сидя? — цікавиться у свого прес-секретаря депутат Київради від фракції Блоку Черновецького Віктор Грінюк, 47 років. Його обрали до міськради вдруге.

Гості сиділи відповідно до соціального статусу. Два ряди зайняли депутати райрад, керівники районів і заступники мера. Центральний — депутати Київради. У наступному сиділи посли й дипломати. У крайньому зліва від мера — працівники управління культури й освіти.

Вина гості пили чилійські, сухі червоні й білі. Із міцніших напоїв був вірменський коньяк "Ной" і горілка "Немирофф". Закусували канапками з курячим філе й ананасами, нарізкою шинки й форелі. Із гарячих страв подавали телячу грудинку під соусом ткемалі. Страви готувала кухня мерії на першому поверсі.

Леонід Черновецький увійшов до зали із Олесем Довгим. Дружини Аліни Айвазової, дітей Степана та Христини на Хрещатику, 36 не бачили. Міський голова протягом вечора пригублював біле вино. Стіл мера розміщений по центру. Біля нього увесь час стояли Олесь Довгий та керівники фракції Черновецького в міськраді Денис Комарницький і Алла Шлапак.

Згодом мера вітали дипломати. Першим вручив метровий гобелен із зображенням Лаври посол Білорусі в Україні Валентин Величко.

Деякі гості пішли одразу, щойно привітали мера. Зокрема парламентар Ганна Герман і керівник Фонду держмайна Валентина Семенюк. За півгодини залишив гостей і сам Черновецький.

— Два роки тому не хотів йти в це приміщення. Я не схожий на людину, яку кияни уявляли на посту мера. Сьогодні став зрозумілий, навіть написав маленьку книжечку. Тепер мене не називатимуть Космосом, — каже, виходячи з колонної зали, Леонід Черновецький.

Після того як мер пішов, гості затрималися за столами ще на півгодини. Останніми із зали, коли почали прибирати зі столів, виходили начальники управлінь комунального господарства Михайло Шпарик, підприємництва Микола Поворозник та керівник апарату міськради Броніслав Стичинський.

— Гіп-гіп, ура! Ура! Ура! — вигукували вони, піднімаючи чарки з горілкою. Михайло Шпарик почав заводити якусь пісню російською, але колеги його спинили.

Депутати не брали запрошень

— Фракція Блоку Віталія Кличка отримала у вівторок, напередодні прийому, 15 запрошень від мера — на всіх наших депутатів. Ми оголосили на засіданні фракції: хто хоче йти на прийом, може одразу забрати запрошення. Але ніхто з депутатів не захотів. То для чого йти на захід, гроші на який виділено з міського бюджету? Обрання мером Леоніда Черновецького для нас — не свято, — розповідає "ГПУ" Наталія Новак, 52 роки, депутат міськради, обрана від Блоку Кличка.
Так само було й у міській фракції БЮТу. Запрошення мер передав, але ніхто не захотів іти, каже "ГПУ" депутат-"бютівець" Олександр Бригинець.
— Фракції Блоку Катеринчука в Київраді не існує. Тому ніхто на прийом і не пішов, — говорить "ГПУ" Аліна Самойлик, прес-секретар Блоку Миколи Катеринчука.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не прийшла на прийом до мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі