четвер, 22 травня 2008 07:12

Опери затримали півтори тисячі зіпсованих пайків "від мера"

1458 зіпсованих продуктових наборів вилучили минулого тижня працівники СБУ та Голосіївської прокуратури на Великій кільцевій дорозі біля "Епіцентру", що на Південній Борщагівці.

Продукти були розфасовані в пакети з агітаційними написами на підтримку міського голови Леоніда Черновецького.

— У пакетах були гречка, рис, цукор, чай, консерви, тушонка в скляних і жерстяних банках, — розповідає "ГПУ" Ірина Стахневич, 30 років, прес-офіцер Голосіївського райвідділу міліції. — Знайшли також іменні значки й листівки від Блоку Леоніда Черновецького.

З її слів, пакети були складені в 162 мішки, що лежали у вантажівці "мерседес". У кабіні вилучили перелік адрес жителів кількох районів, куди їх розвозили. 790 квартир у списку були позначені як ті, що вже отримали пайки. Продукти оглянули працівники санепідемстанції. За їхнім висновком, вилучений товар небезпечний для вживання. Його поки зберігатимуть на міському закупівельному підприємстві.

Ірина Стахневич каже, "мерседес" завантажили у Вишневому. Найманий водій мав перевезти усе до Броварів чи Бортничів.

— Чоловік стверджує, що нічого не знав про вантаж. Йому лише заплатили за перевезення, — веде далі Стахневич. — Експедитор, коли проїжджали біля "Епіцентру", попросив зупинитися. Вийшов з машини і зник.

Вантаж затримали минулого четверга. У суботу прокуратура Голосіївського району порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права. Це карається позбавленням волі до двох років.

— Допитуємо свідків, встановлюємо замовника, звідки й куди везли вантаж. Водій поки що нічого не говорить, його відпустили на волю. Автомобіль — на штрафмайданчику райвідділу, — пояснює "ГПУ" Сергій Група, 29 років, заступник прокурора Голосіївського району.

Зараз ви читаєте новину «Опери затримали півтори тисячі зіпсованих пайків "від мера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі