середа, 30 квітня 2008 07:13

Олександр Омельченко ліквідував однойменний фальшивий блок

  Кандидат на посаду міського голови Олександр Омельченко
Кандидат на посаду міського голови Олександр Омельченко

Однойменний блок, який не має жодного відношення до кандидата в мери столиці Олександра Омельченка, не братиме участі у виборах до міськради.

Про це повідомив минулого тижня кандидат на посаду міського голови Олександр Омельченко, 69 років.

Колишній столичний голова очолює на виборах до міськради Блок Олександра Омельченка. Територіально-виборча комісія зареєструвала й допустила до виборів інший блок із такою назвою. Однак він не має жодного відношення до Олександра Олександровича. Очолював його також Олександр Омельченко. Проте в місті він нікому невідомий.

18 квітня однопартієць екс-мера В"ячеслав Непоп звернувся до Окружного адміністративного суду столиці з вимогою визнати незаконною ухвалу міської територіальної виборчої комісії про реєстрацію блоку-клона.

— Окружний суд вивчив ситуацію і визнав реєстрацію цього блоку неправомірною. Постанову київського тервиборчкому про його реєстрацію скасовано, — розповів Олександр Омельченко журналістам.

Колишній міський голова каже: наявність у списку кандидатів чотирьох осіб із прізвищем Омельченко — підла гра.

— Я переконаний: нинішня київська влада зробила так, аби заплутати виборців. Для цього вони організували й масове висунення претендентів і кандидатів у мери. 150 претендентів — це не є бажання киян. Це чорна, підла технологія. Її застосували, щоб люди довго шукали свого кандидата у списку. Аби створювали черги на дільницях. Аби нагніталася ситуація, — вважає Олександр Омельченко.

Блок, який він очолює, має докази, що один із однофамільців екс-мера був підставним.

— Був киянин Прус Олександр Олександрович. Але потім він змінив своє прізвище — на Омельченко. А потім ще й зареєстрував у Дарницькому районі товариство "Народний мер Києва". Як з"ясувала Служба безпеки України, Прус, або так званий Омельченко Олександр Олександрович, ніколи не працював на цьому підприємстві. Воно не здійснювало діяльності, не платило податків і відрахувань у Пенсійний фонд, — каже Олександр Олександрович. — А Прус-Омельченко працює водієм у подружжя на прізвище Заєць. Заєць є депутатом Київради й членом фракції Блоку Черновецького. Він наближений до Супруненка, зятя Черновецького.

Був киянин Прус Олександр Олександрович. Але потім змінив своє прізвище — на Омельченко

Політик наголошує: правоохоронні органи повинні порушити кримінальну справу за фактом незаконної реєстрації передвиборчого блоку-клона.

— Інформація про те, який блок сформовано, була відома тервиборчкому. Її голові, першому заступнику і секретареві. Але комісія все одно цей блок зареєструвала. Заявляю, що вбачаю в їхніх діях корупцію і зловживання службовим становищем, — наголошує кандидат у мери.

Члени Блоку Омельченка кажуть, що брудні політичні технології заполонили місто за місяць до виборів.

— Недавно я прочитав, що наш блок платить авансом виборцю за голос по 100 гривень, а після голосування — ще стільки ж. Та це — брехня. Ми навіть не рекламуємося. У місті немає жодного біґборду з нашими лозунгами, — каже Олександр Омельченко. — Я особисто написав листи кандидатам у мери: Пилипишину, Горбалю, Кличку, Турчинову. Попросив їх, аби вибори проводили чесно, без грязі й чорного піару.

Олександр Омельченко йде до міськради із управлінцями та громадськими діячами. Він назвав першу п"ятірку свого блоку. До неї входять: директор юридичної компанії "Рада" Ірина Орєхова, директор управління капітального будівництва "Житлоінвест" В"ячеслав Непоп, голова комісії міськради з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Володимир Присяжнюк та голова правління товариства "Будіндустрія" Олександр Пилипенко.

Блок Омельченка має намір повернути у власність громади банк "Хрещатик", підприємства "Київгаз", "Київводоканал", Феофанію, острови Жуків і Труханів. Олександр Омельченко каже, що сумнівні рішення нинішньої міської влади потрібно переглянути. Лідер блоку впевнений, що теперішня влада столиці вибори програє.

— За найскромнішими прогнозами, ми отримаємо 12–13 відсотків голосів,— каже Володимир Присяжнюк, 55 років. — У нас одна з найпрофесійніших команд, яка знає міське господарство. Щонайменше, ми знаємо, де яка вулиця і що з нею потрібно робити, аби вона була благоустроєна. Бо коли, наприклад, у Черновецького щось запитали про вулицю Фрунзе, то він сумнівався, чи взагалі є така в Києві.

Олександр Омельченко каже, що нинішня столична влада не пропонує місту нічого нового. Вона реалізує ті завдання, які свого часу починав вирішувати мер Омельченко та його команда. Насамперед, це будівництво мостів та метро.

— Муніципальні газети й телеканали вихваляють заслуги Черновецького у створенні нового вагону метро на Корюківському заводі. Вони чомусь замовчують, що його запланували ще влітку 2004-го, а вперше випробували 2005 року. Я вже не кажу, що особисто випробовував цей вагон. Тоді Черновецький ще й не думав, що стане мером, — каже Олександр Омельченко.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Омельченко ліквідував однойменний фальшивий блок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі