четвер, 17 червня 2021 16:50

Обшуки в Києві тривають. Прокуратура прийшла в Київавтодор

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у Києві проводить обшуки у службових приміщеннях Київавтодору.

Автор: kyiv.gp.gov.ua
  Прокуратура проводить обшуки в Київавтодорі.
Прокуратура проводить обшуки в Київавтодорі.

Комунальну корпорацію підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків, повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Порушення на суму понад 30 млн грн виявили в роботах із реконструкції та ремонту шляхопроводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протистояння Банкової з Кличком: Зеленський усуває опонента

"Згідно з матеріалами слідства, товариство упродовж 2019-2020 років на замовлення КК "Київавтодор" здійснювало роботи з будівництва й реконструкції мостів і шляхопроводів у Києві. Зокрема, шляхопроводу на перетині просп. Космонавта Комарова (нині просп. Любомира Гузара. - Gazeta.ua) й просп. Леся Курбаса над залізницею Київ-Волинський - Святошин на суму 413 млн грн", - пишуть у повідомленні.

Автор: kyiv.gp.gov.ua
  Прокуратура проводить обшуки в Київавтодорі.
Прокуратура проводить обшуки в Київавтодорі.

У фінансовій документації підрядна організація у змові з Київавтодором зазначила реквізити підприємств з ознаками фіктивності. Їх залучили нібито для виконання субпідрядних робіт. Це дало змогу ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах і завищити реальну вартість ремонтних робіт.

У приміщеннях корпорації шукають первинні фінансові документи й відомості про обставини скоєння кримінальних правопорушень.

У Києві минула серія обшуків. 12 травня стало відомо, що столична прокуратура проводить їх у приміщеннях КМДА й приватного підприємства, чиї дії завдали майже 20 млн грн збитків. Обшуки проводяться в офісах КП "Спецжитлофонд" і підрядних фірмах. У рамках розслідування фінансових махінацій на 12 млн грн на освітленні в столиці - тривають обшуки в офісах підрядних підприємств. Схему "відкату", за даними слідства, організували за попередньою змовою зі службовими особами КП "Київміськсвітло".

11 травня пройшли обшуки в КП "Київзеленбуд". За фактом ухилення від сплати податків під час робіт із реконструкції київських парків на суму понад 30 млн грн розпочали кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Обшуки в Києві тривають. Прокуратура прийшла в Київавтодор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі