четвер, 08 липня 2021 11:25

Обіцяного метро на Виноградар до кінця року не буде: назвали причину

Обіцяного метро на Виноградар до кінця року не буде: назвали причину
Будівництво метро на Виноградар триває із відхиленнями від графіка. Фото: КМДА

Будівництво продовження Сирецько-Печерської лінії столичного метро триває із затримкою графіка.

Про це заявили в Київметробуді.

"У зв'язку з епідемічною ситуацією, що склалася у світі й Україні, графік будівництва дещо порушився. Проте ми намагаємося наздоганяти відставання", – повідомила пресслужба генпідрядника "Економічній правді".

Орієнтовні терміни відкриття станцій Мостицька й Проспект Правди ні в Київському метрополітені, ні в Київметробуді не повідомили.

Натомість мер міста Віталій Кличко запевняв, що принаймні одну станцію до кінця 2021 року відкриють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко пройшовся тунелем метро на Виноградар

Від станції Мостицька до станції Сирець працює підземний прохідницький щит "Галина". 5 липня він подолав 1082 м із загальних 1256 м або 86% шляху.

Коли комплекс досягне станції Сирець, його демонтують і знову зберуть на Мостицькій. Тоді "Галина" почне рити паралельний тунель.

"86 відсотків робіт на одному тунелі Київметробуд виконав за 10 місяців. Щоб устигнути відкрити рух між Сирцем і Мостицькою до кінця 2021 року, швидкість будівництва другого тунелю має зрости щонайменше вдвічі", – ідеться у статті.

Дві нові станції метро на Виноградар - Мостицька й Проспект Правди - перевозитимуть до 90 тис. пасажирів за добу. Ділянка метро між цими двома станціями завдовжки буде 3,7 км.

Станом на кінець червня загальна сума на фінансування робіт із будівництва метрополітену за 2017-2021 роки становила 4,07 млрд грн із загальної суми тендера 5,98 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяного метро на Виноградар до кінця року не буде: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі