понеділок, 21 грудня 2020 10:06

Новорічні ялинки в Києві та Москві виявилися близнюками

У суботу, 19 грудня, у Києві урочисто засвітили головну ялинку країни на Софійській площі.

Ялинку оформили в тематиці казкового лісу. Прикрасили іграшками у вигляді лісових звірів, шишок, грибів, жолудів. Всього розвісили близько 1,5 тис. прикрас.

Автор: Reuters
  Головна ялинка України на Софійській площі
Головна ялинка України на Софійській площі

Головне новорічне містечко покрив світлодіодний капелюх, діаметром 62 м. Сяє він помаранчевим кольором.

Схожу за дизайном ялинку встановили в Москві на Червоній площі. Її також "накрила" святкова ілюмінація, що нагадує київський капелюх. Щоправда, з іншим відтінком. Верхівки ялинок – різдвяні зірки – також схожі за формою та кольором.

Київська прикраса зроблена з алюмінію і гірлянд 3 кольорів. Висота зірка 4 м, вага 60 кг. Вартість прикраси - 75 тис. грн, пише ТСН.

Автор: Reuters
  Такий вигляд має новорічне дерево у Москві 
Такий вигляд має новорічне дерево у Москві 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві урочисто засвічують головну ялинку країни (онлайн)

За задумом організаторів, цьогоріч верхівку головної ялинки України мав прикрашати казковий капелюх. Він символізував казку і був немов оберегом для лісових звірів. Після появи капелюха на ялинці суспільство умовно розділилося на 2 групи: кому верхівка сподобалася, а кому навпаки. У результаті скандалу капелюх демонтували й замінили на різдвяну зірку.

Зараз ви читаєте новину «Новорічні ялинки в Києві та Москві виявилися близнюками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі