понеділок, 11 серпня 2008 18:54

Ніде складувати демонтовані кіоски

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Робітники штрафмайданчика на вул. Богатирській, 1а розвантажують черговий кіоск, привезений із центральної частини міста
Робітники штрафмайданчика на вул. Богатирській, 1а розвантажують черговий кіоск, привезений із центральної частини міста

"На майданчику вже нема місця для кіосків. Ставимо їх один на одного. Інші складуємо по всіх районах міста, де є вільні площадки. Щодня на вулицях міста демонтують від п"яти до 30 ларьків і павільйонів," — розповідає "ГПУ" Віра Тереня, працівник штрафмайданчика для арештованих мерією кіосків.

Штрафмайданчик розташований за адресою вул. Богатирська, 1а на Оболоні. Він огороджений із вулиці високим бетонним парканом. Зверху натягнута "колючка", на в"їзді — залізна брама. За порядком наглядає охоронець. Кіоски стоять так тісно, що пройти між ними неможливо. Крізь вікна всередині видно залишки товару. В одному бачу 10 пляшок пива, в іншому — кілька пачок жуйки. До сірого кіоску неможливо підійти ближче аніж на 5 м. Від нього тхне зіпсованими молокопродуктами. У більшості ларьків стоять холодильники, мікрохвильовки й чайники.

— Опечатуємо всі кіоски з товаром. Ніхто не залазить усередину, товар та цінні речі не чіпаємо. Власники рідко приїжджають за товаром. На моїй пам"яті, таке було разів зо п"ять, — каже Віра Тереня.

Кожен кіоск на штрафмайданчику пронумерований, на дверях стоїть дата, час, район та адреса, звідки його привезли. Ларьки на Оболоні мають зберігати два роки. Якщо протягом цього часу власник не зголоситься, його продадуть.

В управлінні контролю за благоустроєм кажуть, у місті стоять майже тисяча незаконних кіосків. Їх планують знести найближчим часом. За липень демонтували 215.

Скільки коштує викуп

1.3000 — 5000 грн — перший платіж, районному відділу з питань благоустрою. Оплата послуг з демонтажу;
2. Плата за зберігання. Її вираховують, помноживши кількість днів, протягом яких кіоск перебував на штрафмайданчику, на площу ларька та на 2,50 грн — стільки коштує зберігання 1 кв. м упродовж доби.
Середня площа кіоска — 8 кв. м. Якщо він перебував на майданчику два місяці, то за зберігання треба заплатити 1200 грн. За рік — 7200 грн.
Поки що ніхто не викуповує кіосків на Оболонській, 1а.

Зараз ви читаєте новину «Ніде складувати демонтовані кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі