четвер, 31 липня 2008 19:38

Невідомий навмисне переїхав Олега Вишневського

У понеділок близько 11.00 водій джипа "Тойота Лендкрузер" навмисне переїхав Олега Вишневського, 28 років.

Трагедія сталася в дворі житлового будинку N24 на просп. Григоренка, що на Харківському масиві.

Людмила, 50 років, моменту наїзду не бачила. Того ранку вона була в гостях у сина, який мешкає в 24-му будинку на сьомому поверсі. Спершу на вулиці заревла машина. Потім вони з невісткою почули удар і крик чоловіка.

— Пам"ятаю, що невістка одразу ж сказала : "Боже, хтось із вікна випав, напевне". Ми кинулися із сином до вікна. Побачили, що на тротуарі лежить людина. Від неї на швидкості промчав сірий джип. Устигла помітити на його задніх дверях кров. Я взяла пляшку холодної води і побігла до ліфта, — згадує Людмила. Жінка боїться називати прізвище. Вважає, що "Лендкрузером" керував небезпечний чоловік, який може їй помститися.

Жінка підбігла із сином до чоловіка за 5 хв. Біля потерпілого зібрався натовп. Люди викликали лікарів, міліцію.

— Він лежав посеред тротуару на животі. Я помітила, що з-за вуха та з-під живота текла кров. Подумала, що череп, напевне, переламаний. Присіла біля нього й чітко почула  фразу: "Усипіть мене!". Потім чоловік відключився й більше нічого не казав. Кілька хвилин мені здавалося, що він помер, — розповідає "ГПУ" Людмила. Згадуючи це, жінка хвилюється, говорить швидко, жестикулюючи.

"Швидка" приїхала до потерпілого Олега Вишневського  за 15 хв. Лікарі намацали пульс на шиї і доправили потерпілого до лікарні.

Чекаючи на "швидку", Людмила розмовляла з іншою жінкою. Вона була свідком наїзду. За кілька хвилин до трагедії вийшла з супермаркету "Велика кишеня", який розташований поряд. На чеку вибитий час покупки, 10.50. Очевидиця бачила, як Олег ніс на плечі невелику сумку. Ішов тротуаром від маркету вбік двору. Звідти виїхав джип. Аби об"їхати кілька припаркованих уздовж дороги автівок, він проїхав упритул до тротуару й ледь не збив чоловіка, каже жінка. Олег щось крикнув водію. Очевидиця почула слово "придурок". "Тойота" зупинилася. Із неї вийшов на вигляд 40-річний чоловік. Він підбіг до пішохода. Кілька секунд чоловіки сварилися. Водій зірвав з плеча Олега сумку й почав махати нею, аби вдарити по голові. Потерпілий ухилявся. Зі слів очевидиці, Олег Вишневський не мав наміру битися. Він ударив водія кулаком по носу раз після того, як останній двічі влучив сумкою в Олега. Водія заюшило кров"ю, він упав. Вишневський пішов. Після цього водій побіг до машини, завів. "Лендкрузер", розганяючись, проїхав задом 10–15 м. Автівка на швидкості заїхала на 20-сантиметровий бордюр. На тротуарі джип збив Олега Вишневського. Машина переїхала чоловіка задніми колесами. Після цього невідомий водій натиснув на газ і втік. Після зіткнення в джипа вилетіло скло задніх дверей. Воно лежало поблизу потерпілого.

Люди кажуть, міліція приїхала на місце за годину після виклику.

Правоохоронці дізналися від свідків номер автомобіля, вирахували адресу власника. Джип належить 75-річній жінці, а право керування ним мають три особи. Водія поки що не затримали. Порушили кримінальну справу за умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

— Опитали людей. Відомо, що пішохід посварився із водієм "тойоти". Потім чоловіки побилися. Пішохід виявився сильнішим, водій відступив. Мабуть, зі злості збив пішохода. Поговорити із постраждалим не можемо, його лікують. Він під дією медпрепаратів, — каже "ГПУ" Сергій Манжула, 32 роки, керівник карного розшуку Дарницької міліції.

Розшукуваного водія можуть позбавити волі на три роки або засудити на два роки виправних робіт. Щоправда, додають у міліції, справу можуть перекваліфікувати на тяжчий злочин.

Зі слів очевидиці, Олег Вишневський не мав наміру битися

Зі слів знайомих Олега, у нього відкритий перелом черепа й таза. Друзі розповідають, стан потерпілого тяжкий, але не погіршується.

— Після операції Олег не приходив до тями. Зараз його підключили до апаратів штучного дихання. На голові в нього переламані усі кістки. Окрім того, роздроблений таз, — каже "ГПУ" Аліна Цвєткова, 25 років, подруга Вишневського.

Друзі розповідають, що Олег кілька років працює барменом у ресторані "Декаданс" у центрі міста. Є майстром із нанесення татуювань, має другу роботу — в салоні "Тату".

— Народився Олег у Миколаєві. Любить малювати, це пов"язано з мистецтвом татуювання. Хотів вступати  до мистецького вузу. Має мотоцикл, любить кататися. Раніше займався боксом, торік ходив до тренажерного залу. Спиртне вживав рідко, — розповідає Аліна.

Олег Вишневський винаймав квартиру в будинку N26а на Григоренка, поблизу якого сталася трагедія. Чоловік не дійшов до під"їзду 50 м.



Джип "Тойота Лендкрузер" важить майже 3 тонни, 2850 кг.
Потужність авто — 249 к/с.
Мінімальна ціна джипа — 251 тис. грн.
Зараз ви читаєте новину «Невідомий навмисне переїхав Олега Вишневського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі