вівторок, 30 жовтня 2007 07:09

Нетверезим заборонили вигулювати собак

Сесія Київради затвердила нові правила утримання домашніх тварин.

Відтепер кішок й собак можуть мати лише повнолітні фізичні чи юридичні особи. Власник має зареєструвати тварину в  "Центрі ідентифікації тварин" протягом 30 днів після купівлі.

Киянам заборонено вигулювати собак у стані сп"яніння, розводити й використовувати тварин для боїв. Заборонено викидати мертвих тварин у сміттєві контейнери, хоронити в неналежних місцях.

— Якщо не дотримуються правил, то сплатять штраф — від 17 до 51 гривні, — каже "ГПУ" Ірина Запорожець, 55 років, провідний спеціаліст "Центру ідентифікації тварин" у Святошинському районі.

При реєстрації власник отримує посвідчення й номерний знак тварини — жетон. Він має сплачувати послуги за утримання тварини, яку нараховує балансоутримувач будинку. Виводити собаку в двір можна лише на повідку, з прикріпленим до нашийника жетоном, а небезпечних собак — на повідку до 1,2 м і в наморднику. Встановлено перелік 30 небезпечних порід собак, зокрема доберман, німецька й кавказька вівчарки, ротвейлер, американський бульдог, мастиф, бультер"єр. Власник зобов"язаний прибирати за твариною екскременти в під"їздах і ліфтах, компенсувати пошкоджене майно чи моральні збитки, завдані твариною громадянам.

Зараз ви читаєте новину «Нетверезим заборонили вигулювати собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі