вівторок, 31 липня 2007 07:07

Неповнолітнім грабіжникам загрожує 10 років тюрми

Співробітники карного розшуку Солом"янського району минулого тижня затримали трьох підлітків (12, 15 та 17 років), які пограбували 24-річного мешканця району.

Юнаків затримали на радіоринку, коли вони намагалися продати мобільний телефон.

— Правоохоронці відразу звернули увагу на цю групу, — розповідає Володимир Дмитренко, в.о. начальника Солом"янського РВ. — Телефон був без документів, усі троє так і не пояснили, звідки він узявся. Міліціонери доправили затриманих у райвідділ. Звідти набрали телефон, який був у телефонній книжці мобілки з підписом "Мама". Від жінки довідалися, що справжній власник мобілки перебуває в травматологічному відділенні однієї з лікарень Києва.

Розслідуючи справу, міліція дізналася наступне. Минулого тижня у ніч проти четверга біля під"їзду будинку на вул. Солом"янській троє юнаків напали на чоловіка. Його вдарили кілька разів по голові шматком арматури. Чоловік знепритомнів. Нападники забрали в нього з кишені мобільний телефон, МР3-плеєр та 80 грн готівкою. Днями затримані зізналися у нападі й розповіли слідчим про його причину.

— Їм усім конче хотілося погуляти вночі в Гідропарку, а грошей не мали, — каже Володимир Дмитренко. — Напад спланував 17-річний лідер компанії. Він дав вказівку наймолодшому стояти "на шухері", а 15-річному — напасти на чоловіка ззаду й бити прутом по голові. Сам лідер мав "добити і прошманати" кишені.

Проти затриманих порушили кримінальну справу. Двом, незважаючи на неповноліття, загрожує по 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Керівникові грабіжників — так само.

Зараз ви читаєте новину «Неповнолітнім грабіжникам загрожує 10 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі