пʼятниця, 30 липня 2021 12:52

Не більше 20 км/год: у Києві обмежили швидкість транспорту

Не більше 20 км/год: у Києві обмежили швидкість транспорту
 Вул. Паторжинського у Шевченківському районі Києва. Фото: КМДА

У Києві на вул. Паторжинського обмежили швидкість руху до 20 км/год. Це вже друга вулиця в місті зі спільним рухом транспорту та велосипедів.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Зазначається, що магістраль з'єднає велосмугу на вул. Рейтарській та велодоріжку на Прорізній.

"Найближчим часом спільний рух запровадять на вулиці Німанській у Печерському районі. Вона приєднається до смуги для руху громадського транспорту на бульварі Дружби народів, де також дозволений рух велосипедів", - зазначив Густєлєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платне паркування у столичних дворах: чи братимуть із киян гроші

Він нагадав, що Київ – перше місто в Україні, де запровадили спільний рух велосипедистів та моторизованого транспорту.

"Важливо, щоб водії дотримувалися швидкісного режиму та не паркували автомобілі у правій смузі руху та на тротуарах. Щоденно інспектори з паркування контролюють дотримання правил та складають постанови про їх порушення. За умови суттєвого перешкоджання руху транспорту чи пішоходів – евакуюють автомобіль на штрафмайданчик", - резюмував чиновник.

Вул. Івана Франка та Леонтовича стали першими в Києві, де запровадили спільний рух велосипедистів і автомобілістів. Для цього нанесли спеціальну розмітку. Вона позначає дозволену швидкість руху водіїв моторизованого транспорту - 20 км/год. Така швидкість є безпечнішою для велосипедистів.

Зараз ви читаєте новину «Не більше 20 км/год: у Києві обмежили швидкість транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі