субота, 18 лютого 2023 21:28

"Акцію на підтримку України в Мюнхені намагалася зірвати "п'ята колона" Кремля" – Петро Порошенко
5

Порошенко в Мюнхені зустрівся з учасниками потужноі акції на підтримку України
Фото: пресслужба партії "Європейська солідарність"
Порошенко в Мюнхені зустрівся з учасниками потужноі акції на підтримку України
Порошенко в Мюнхені зустрівся з учасниками потужноі акції на підтримку України
Порошенко в Мюнхені зустрівся з учасниками потужноі акції на підтримку України
Порошенко в Мюнхені зустрівся з учасниками потужноі акції на підтримку України

П'ятий президент України Петро Порошенко в Мюнхені поспілкувався з учасниками багатотисячної акції на підтримку України, яка відбулася біля готелю Bayerischer Hof, де проходить щорічна безпекова конференція, повідомила пресслужба партії "Європейська солідарність".

Акцію намагалися зірвати представники проросійської "п'ятої колони", однак вони отримали рішучий спротив учасників акції, серед яких чимало украінців, німців і громадян інших держав Європи – розповів Порошенко журналістам.

"Я хочу наголосити, що весь час, в тому числі під час мого президентства, тут українська громада проводила мітинги. І я завжди мав можливість з ними спілкуватись. Велика частина тих, хто сьогодні були на мітингу, були і декілька років тому. Але сьогодні це був інший мітинг, тому що на мітингу були присутні декілька тисяч українців української громади, німців, які прийшли нас підтримати", – розповідає Порошенко.

"І була "п'ята колона" Росії, яка приповзла. І це саме те, про що я кажу: треба займатися депутінізацією Європи. Вони роздають гроші, вони посилають цих людей і хочуть продемонструвати, що нібито вони за мир, тільки за мир на умовах капітуляції України. Що нібито вони за припинення війни, тільки без того, щоб понесли відповідальність ті, хто вбивали українських жінок, дітей в Бучі, Гостомелі, Маріуполі, Тростянці, Чернігові, скрізь", – застерігає п'ятий президент.

"Ми сказали – ні. І ми бачили, як фантастично самоорганізавані люди. Поліція побачила, що їхньої присутності не потрібно. Українці самі заткнули їм пельку", – розповів Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артур Герасимов з Мюнхена: "Наше завдання – зробити все, щоб перемога України була якнайшвидшою"

"Звичайно, що та емоція, яка виходила від людей, вона вражає, заряджає. Люди і гроші збирали для Збройних Сил, і просили передати слова підтримки. Я дуже вдячний кожному. Хочу скористатися цією можливість, хто нас дивиться, – ви круті. Сьогодні було дуже-дуже добре. Я не маю жодного сумніву, що на конференції вас почули, а той хто не почув, ми донесли, допомогли почути", – зазначив Петро Порошенко.

Петро Порошенко, який перебуває на Мюнхенській конференції з безпеки, в інтерв´ю журналістам повідомив, що привіз у Мюнхен пропозиції щодо нового санкційного пакету, які презентував під час численних двосторонніх зустрічей.

"У мене відбулися короткі зустрічі з учасниками конференції, починаючи від президента Макрона і закінчуючи президентом Нііністьо. З Єврокомісарами, які сьогодні формують наш прогрес по статусу кандидата, і з міністрами закордонних справ держав-членів Європейського Союзу. Чому це так важливо? Тому що вже наступного тижня відбудеться Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу. І мені принципово важливо було донести позицію щодо окремого санкційного списку проти російської федерації", – говорить Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Акцію на підтримку України в Мюнхені намагалася зірвати "п'ята колона" Кремля" – Петро Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua