вівторок, 23 вересня 2008 16:34

Найважче дихати на Бессарабці

Бессарабка — найзабрудненіше місце столиці. Такого висновку дійшли фахівці Центральної геофізичної обсерваторії Міністерства надзвичайних ситуацій України. Вони дослідили стан забруднення довкілля столиці двоокисом вуглецю.

Для визначення забрудненості повітря протягом серпня фахівці відібрали й проаналізували 6411 проб. Надто забрудненими також виявилися просп. Оболонський, вул. Попудренка — неподалік станції метро Чернігівська, бульв. Лесі Українки, що на Печерську, і просп. Перемоги в районі станції метро Святошин.

Важко також дихати на вул. Довженка — неподалік станції метро Шулявська, на вул. Стражеска, що на масиві Відрадний, на вул. Межигірській — Поділ. За висновками експертів, джерелом викидів оксиду вуглецю та діоксиду азоту в повітря є автотранспорт.

Фахівці виявили: територія Експоцентру України, Гідропарку, на вул. Сергія Лазо, село Троєщина, є найчистішими. Загальний рівень забруднення окисом вуглецю в місті експерти оцінили як високий.

В атмосферу столиці протягом року потрапляє майже 200 тис. т викидів. Із них близько 170 тис. т забруднюючих речовин утворюються внаслідок роботи автотранспорту. Понад 30 тис. т викидають у атмосферу промислові підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Найважче дихати на Бессарабці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі