четвер, 22 липня 2021 17:06

На зсувонебезпечній ділянці Печерська може відновитися будівництво. Кличко підписав рішення

У порядок денний Київської міської ради внесено як невідкладний проект рішення "Про поновлення ТОВ "Український фонд розвитку регіонів" договору оренди земельної ділянки".

Про це повідомляє УНН.

Відповідне розпорядження було підписано мером Віталієм Кличком. Невідкладність пояснюється необхідністю наповнення міського бюджету за рахунок поновлення оренди ділянки.

 

Йдеться про ділянку на зсувонебезпечному схилі по вулиці Вільшанська, 2-6 у Києві, яка знаходиться біля Національного ботсаду імені Гришка.

У 2013 році Департамент містобудування КМДА видав містобудівні умови на проєктування на цьому місці житлового комплексу.

Однак громада Печерська виступала категорично проти побудови висоток на цій ділянці.

Невідкладність внесення цього проекту на засідання 22 липня 2021 року було розкритиковано в залі Київради. В даний момент депутати збирають активістів Печерського району, щоб бути присутнім при обговоренні цього питання.

Як відомо, у 2013 році Київрада стала на бік жителів і надала цій земельній ділянці статус скверу. Однак у вересні 2019 року Верховний суд скасував це рішення. Пізніше стало відомо, що дозвіл на забудову ділянки отримала компанія МК 8, а девелопером проекту житлового комплексу з офісами, торговельними площами та паркінгом выступить компанія SAGA Development, яка контролюється відомим забудовником Андрієм Вавришем.

Зараз ви читаєте новину «На зсувонебезпечній ділянці Печерська може відновитися будівництво. Кличко підписав рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі