середа, 01 жовтня 2008 17:34

На заміну вікон треба отримати дозвіл

На заміну вікон чи дверей потрібно буде отримати дозвіл міської чи районної влади. Така норма є в нових правилах упорядкування столиці. Недавно їх ухвалила комісія міськради з питань земельних відносин, містобудування й архітектури.

Пропозицію має прийняти сесія міськради. Існуючі правила змінили, додали три розділи. Вони стосуються проведення міських заходів, розміщення малих архітектурних форм та реклами. В одному з розділів передбачено, що в Головному управлінні благоустрою мерії потрібно буде брати письмовий дозвіл на встановлення кондиціонера та супутникової антени.

— Адміністрація повинна відповідати за те, що робиться в будинках. Є багато випадків несанкціонованих ремонтів у квартирах міста. Люди збільшують балкони, розширюють місце для дверей, створюють додаткові метри. Інколи це призводить до руйнації несучих стін або будинку, — так пояснює необхідність нововведень член комісії Сергій Березенко, 24 роки.

Проект правил забороняє самовільно встановлювати будь-які торгові намети, лотки, навіси — усе, що вважають малими архітектурними формами. Порушників штрафуватиме інспекція з контролю за впорядкуванням. Її мерія хоче створити незабаром.

Зараз ви читаєте новину «На заміну вікон треба отримати дозвіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі