вівторок, 03 червня 2008 07:09

На Воскресенці збили лосеня

  Мале лосеня, збите в неділю на бульварі Перова, що на лівобережжі
Мале лосеня, збите в неділю на бульварі Перова, що на лівобережжі

У неділю близько 13.00 автівка "Деу Ланос" збила лося на бульварі Перова, що на Воскресенці. Це сталося неподалік перехрестя з вул. Петра Запорожця. Тварина загинула на місці пригоди.

— Невеликий за розмірами лось лежав на асфальті, із голови текла кров. Навколо ходили кілька патрульних міліціонерів. Перехожі знімали на камери мобілок, — каже "ГПУ" Віталій Тарасюк, 29 років, який проїжджав повз місце аварії за кілька хвилин.

— У травні-червні маленькі лосенята, косулі, кабани починають мігрувати. Вони шукають нові пасовища. Тварини заходять у місто здебільшого з боку Вишгорода, де великі ліси. Потім блукають зеленими міськими зонами. Лякаються, коли виходять на дорогу. Тому й потрапляють під машини. Їх потрібно рятувати. Але в місті немає служби, яка б цим займалася, — розповідає "ГПУ" Володимир Борейко, 42 роки, директор Київського еколого-культурного центру.

Цьогоріч тварину в місті збивають вдруге. 23 травня "шевроле" збило насмерть косулю на Московському мосту. У вересні 2007-го під колесами вантажівки на просп. Броварському загинула ще одна. На початку літа-2007 рятувальники тричі вистрелили снодійним у лосеня, яке забрело з лісу на Петрівку. Непритомну тварину везли до Пущі-Водиці, аби там відпустити, але дорогою вона здохла.

Зараз ви читаєте новину «На Воскресенці збили лосеня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі