субота, 29 березня 2008 07:07

На Воскресенці відкриють "Квадрат"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Фасад нового торговельного центру на бульварі Перова. Його побудували за два роки
Фасад нового торговельного центру на бульварі Перова. Його побудували за два роки

У суботу, 29 березня, на бульв. Перова відкриють торговельно-розважальний центр "Квадрат".

Загальна площа приміщення — 41 тис. кв. м. Урочиста церемонія відкриття розпочнеться опівдні, триватиме до 17.00. Очікуються виступи гуртів "А.Р.М.І.Я", "Фрідом" і Вєрки Сердючки. Проводитимуть різноманітні акції та конкурси.

— Це буде перший міський гіпермаркет-галерея. На Перова працюватиме продуктовий гіпермаркет, супермаркети побутової електроніки, дитячих товарів, кілька кафе, бутики, чотири зали кінотеатру, розважальні зони для дітей і дорослих. Окрім того — хімчистка, банк і турагенція, — перелічує Дмитро Васильєв, представник компанії "ХХІ століття".

Уже відомо, що в новому центрі відкриють свої магазини фірми "Села", "Колінз" та "Інтертоп". А всього на Перова працюватиме понад 100 торгових підприємств. У будівлі будуть ліфти й травелатор (ескалатор без сходинок). Є підземний паркінг.

Торговий центр побудували на місці кінотеатру "Аврора". Спершу міська влада мала намір реконструювати цей кінотеатр. Але 2003-го його продали ТОВ "Союз Прем"єра" за 2 млн 551 тис. грн. Нові власники спершу обіцяли зберегти заклад, але згодом змінили плани і перепродали будівлю. "Аврору" почали розбирати 27 грудня 2005-го.

2006 року компанія-забудовник "ХХІ століття" чи не вперше в місті провела спеціальне опитування мешканців Воскресенки. Кияни заповнювали анкети в місцевому сквері. Відповідали на запитання: "Що саме ви хочете бачити у відремонтованому парку?". Кажуть, 98% мешканців масиву написали, що замість старого кінотеатру слід побудувати сучасний торговий центр.

Два роки тому забудовник облаштував у парку дорогий дитячий майданчик. Його виготовлено з екологічних матеріалів. Деякі кияни привозять погуляти дітей із сусідньої Троєщини. У сквері протягом останніх тижнів встановлювали нові ажурні ліхтарі.

Адреса нового торгового центру — бульв. Перова, 36. Це буде восьмий "Квадрат" у місті.

Зараз ви читаєте новину «На Воскресенці відкриють "Квадрат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі