субота, 19 липня 2008 07:12

На вокзалі за хлібину платять чотири гривні

— Що Ви мені даєте? — обурено запитує Ольгу Головчук, 35 років, продавщиця хлібного кіоску поблизу виходу зі станції метро Вокзальна.

Жінка вчора попросила продати три буханки "Українського", простягнула 6 грн.

— Уже подорожчав? — розгублено питає Ольга. За хвилину вона доплачує 3 грн, забирає буханки й відходить. Біля кіоску черга.

— Про подорожчання чула. Але надіялась, що ціни не піднімуть. У мене родина з чотирьох чоловік, щодня з"їдаємо півбуханки. Стараюсь економити — кожен шматочок завертаю в целофан, або грінки роблю. Коли їду до матері в Київську область, купую шість хлібин. Бо там його беруть на тиждень. Коли не приїжджаю, мати сама пече. Не знаю, що думає наша держава. Тепер прийдеться відмовляти в інших продуктах, — каже Головчук.

У п"ятницю в столиці підняли ціни на соціальні сорти хліба.  "Український" коштуватиме не більш як 3 грн, "Пшеничний" — 2,40, батон "Нива" — 2,50. Але поблизу вокзалу кожен ларьок виставив різні ціни. У кіоску біля перонів електричок хлібину "Українського" та батон "Нива" оцінили в 4 грн, "Пшеничний" — у 4,50.

Віра Старченко, 64 роки, приїхала з Білої Церкви.

— Тепер справедливо, що в нашому місті хліб коштує стільки ж, як і в столиці. Хай усі їдять одинаковий. Чого київляни повинні їсти дешевий, а білоцерківчани дорогий? — каже Віра Старченко.

У "Фуршеті" на вул. Старовокзальній о восьмій ранку цінники висіли старі, а "соціального" хліба не було. Його привезли після 9.00. У магазині "Український" коштує тепер 2,88 грн, "Пшеничний" — 2,62, а батон — 2,35.

Зараз ви читаєте новину «На вокзалі за хлібину платять чотири гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі