субота, 24 травня 2008 07:04

На виставці "SIA-2008" показують нові кабріолети

22–25 травня в Києві проходить автомобільна виставка "SIA-2008". У Міжнародному виставковому центрі на Броварському просп., 15 показують нові китайські, корейські та турецькі легковики.

Найдешевша на виставці — китайська мікролітражка "Чері QQ". Її облаштували автоматичною коробкою передач. Машина коштує трохи більше $10 тис. Ту ж модель із "механікою", але 2007 року продають по $7 тис.

Уперше на "SIA-2008" показали спортивне авто "Пантера WG". Польська фірма "Ґрузіцкі карз" виготовлятиме його з 2009-го.

— За зразок взяли британський гоночний автомобіль "Лотус Севен" 1957 року, — розповідає власник фірми Віктор Ґрузіцкі, 45 років. Він приїхав представити новинку. — "Пантеру" обладнуємо двигунами "мерседес" або BMW. Працюємо лише під замовлення. Коштує машина 30 тисяч євро, але чекати вам доведеться від трьох до шести місяців.

Стільки ж коштує новий двомісний кабріолет "Опель Тигра" у базовій комплектації. Корпус і оздоблення салону — чорні. Сидіння обтягнуті червоною тканиною.

Найдорожча новинка, кабріолет-родстер XLR-V компанії "Кадиллак". Інтер"єр яскраво-червоного авто оздоблений шкірою та деревом зінгана. Суцільнометалевий дах складається менш як за 5 с.

Важить кабріолет як вантажівка — 1,7 т. Під капотом — 8-циліндровий двигун об"ємом 4,4 л. Його потужність — 443 к.с. Із місця до 100 км/год розганяється за 4,6 с. Максимальна швидкість — 250 км/год.

— Підвіска моделі XLR-V саморегулюється залежно від типу і якості дорожнього покриття, — каже менеджер компанії-дилера "Укравтозазсервіс" Павло Старобиковський, 26 років. — Замість дверних ручок встановлено сенсори. Двері відкриваються на дотик. Навігацію, інформацію бортового комп"ютера можна читати на вітровому склі. Їх подає спеціальний проектор.

В автосалоні на Столичному шосе в Києві "Кадиллак XLR-V" продаватимуть по $150 тис.

Білий ретро-автомобіль "Міцуока Ле-сейд" — єдиний в Україні. Уживані японські кабріолети завозять у Росію. Машини 1992–1996 років можна купити від $26 тис.

Зараз ви читаєте новину «На виставці "SIA-2008" показують нові кабріолети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі