субота, 20 жовтня 2007 07:13

На Виноградарі підпалили три будинки

У середу в Подільському районі, на Виноградарі, з десятої до одинадцятої вечора одночасно зайнялися сходові клітки в під"їздах будинків N 108 на просп. "Правди" та NN 3б і 18 на просп. Ґонґадзе (кол. просп. Радянської України).

— Я вийшов до ліфта й відчув їдкий сморід чаду, — розповідає "ГПУ" Олексій Мороз, 66 років, мешканець восьмого поверху будинку N18 на просп. Ґонґадзе. — Спустився на сьомий поверх — у диму взагалі нічого не було видно. Тоді й крикнув дружині, щоби телефонувала в пожежну частину.

Перед одинадцятою вечора у 12-поверхівці хтось підпалив старий килим. За кілька секунд густий дим підступив до дверей. Пожежники швидко впоралися з займанням і провітрили під"їзд.

У 16-поверхівці на просп. "Правди" у той же час загорілися старі речі на 11-му поверсі.

— Таке у нашому під"їзді вперше, — розповідає про пожежу Франс Островський, 60 років. — Добре, що консьєржка відразу зорієнтувалася й викликала рятувальників. Чимало мешканців  будинку роблять ремонти у квартирах, виносять старі речі на сходи і там залишають. Холодильники, важкі дерев"яні двері, вікна, дошки місяцями лежать неприбрані. Хтось кинув сірника, то воно легко зайнялося.

Аналогічна пожежа сталася у 16-поверхівці N3б на просп. Ґонґадзе. Експерти пожежної лабораторії розпочали слідство.

— Неозброєним оком видно, що підпали у трьох сусідніх будинках учинені навмисне, — каже "ГПУ" Олександр Хорунжий, 27 років, інспектор центру пропаганди столичного управління МНС. — На підлозі сходових кліток хтось виклав сірниками написи: "Сгорит", "Сгорит все", "Прикол". Гасити пожежі залучали рятувальні служби з трьох столичних частин. Майно громадян не постраждало.

У середу в Києві спалахнули 23 пожежі, у вогні загинула одна людина. Столичних рятувальників 13 разів викликали гасити купи мотлоху та сміття. Кілька пожежних машин годину поливали старі автомобільні шини, які зайнялися на пустирі поблизу вул. Княжий затон на Позняках.

Зараз ви читаєте новину «На Виноградарі підпалили три будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі