пʼятниця, 22 серпня 2008 18:41

На "Юності" згоріли три павільйони

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Робітниця прибирає стелаж із погорілими світильниками та люстрами після пожежі на ринку ”Лісовий”, що на вулиці Братиславській (лівий берег). Вогонь виник у сусідньому павільйоні
Робітниця прибирає стелаж із погорілими світильниками та люстрами після пожежі на ринку ”Лісовий”, що на вулиці Братиславській (лівий берег). Вогонь виник у сусідньому павільйоні

  — Ларьок спалахнув за кілька секунд, як сірка на спічці. Горіло сильно. Від нього вогонь перейшов на два інші павільйони. Продавці заливали водою, гасили вогнегасниками, але воно ще більше розгоралося. Увесь базар затягло чорним димом. Усі кашляли, тікали хто куди — продавці, клієнти, — ділиться враженнями Юлія Жаховська, 34 роки, продавець фарби. Її кіоск стоїть напроти згорілих.

Пожежа на ринку "Лісовий", який називають "Юністю", сталася у вівторок об 11.52. У ларьку, що прибудований до двоповерхового будинку, спалахнули десяток рулонів із дерматином і поролоном. Вогонь перекинувся на сусідні павільйони, в яких продавали світильники й дерев"яні плінтуси. Спалені кіоски стоять за 30 кроків від трамвайної зупинки.

— Наш ларьок згорів за кілька хвилин. Я не встигла нічого винести з нього. Згоріла сумка з моїми документами, увесь товар. На п"ятдесят метрів навколо не було чим дихати. Валив ядучий дим, усі задихалися, — згадує Тамара, продавець сусіднього згорілого кіоску.

Під прилавком у неї — стоси обгорілих коробок зі світильниками. Жінка перебирає їх. Ті, що вціліли, складає в целофановий пакет. П"ять робітників розпилюють обгорілі каркаси павільйонів. Двоє інших відмивають сусідні торгові точки від чаду. У них продають водоемульсійні фарби, будматеріали, пластикові плінтуси.

— Побачили, що сусіди горять, і почали ховати фарбу й розчинники від вогню подалі. Боялися, що пляшки вибухнуть від високої температури й тоді загоряться всі ряди, — продовжує Юлія Жаховська. — Напроти — кіоск зі шпалерами. Продавщиця ховала рулони, накривала їх мокрими ганчірками. Продавці панікували. А власники згорілих кіосків утекли, тільки-но вони зайнялися. Навіть не намагалися гасити.

У прес-службі головного міського управління з питань надзвичайних ситуацій кажуть: пожежа на ринку сталася через необережне поводження з вогнем. Директор "Лісового" Олександр Галайма, 49 років, припускає, що загорання виникло через кинутий невідомим під кіоск недопалок:

— Згорілі кіоски не підключені до електрики. Думаю, горіло через окурок, який закотився під рулони з поролоном.

Ніхто не постраждав. Загалом вогонь знищив 12 кв. м торговельної площі.

Зараз ви читаєте новину «На "Юності" згоріли три павільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі